Foto: DELFI
Valsts prezidents Valdis Zatlers vēl nav izlēmis, kāda būs viņa politiskā nākotne pēc pilnvaru termiņa beigām jūlijā, tomēr viņš uzsvēra, ka "viennozīmīgi es nebūšu malā stāvētājs".

Zatlers pirmdien pēc tikšanās ar jaunievēlēto prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem atzina, ka ir vairākas iespējas par viņa iespējamo rīcību, kas jau izskanējušas medijos, tomēr gala lēmums vēl nav pieņemts.

Taču prezidents sola nestāvēt malā, jo pats ar savu lēmumu rosināt atlaist Saeimu ir aizsācis būtiskus politiskos notikumus.

Uz jautājumu, vai viņš labāk nevēlētos atgriezties ārsta profesijā, Zatlers norādīja, ka par politiķi nekur nemācās un politikā darbojas cilvēki, kuriem ir dažāda izglītība. "Ārsts es esmu un vienmēr būšu, bet arī politiķis esmu un vienmēr būšu," sacīja Zatlers.


Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien prezidenta vēlēšanās otrajā balsojumā ar 53 balsīm par Valsts prezidentu ievēlēja piecu "zaļzemnieku" izvirzīto, no Vidzemes ievēlēto deputātu, bijušo "Unibankas" vadītāju Andri Bērziņš (ZZS).

Zatlers pauda, ka Saeimas balsojums, otrajā kārtā par Rīgas pils saimnieku uz nākamajiem četriem gadiem ievēlot ZZS frakcijas deputātu, eksbanķieri Andri Bērziņu, tikai apliecina, ka viņa lēmums rosināt Saeimas atlaišanu bija pareizs.

Pagaidām Zatleru pievienoties partijas biedru rindām aicinās tikai "Vienotība", pārējās Saeimā pārstāvētās partijas šādu gatavību nepauž.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!