Foto: F64
Zatlers pārsteigts par Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) nostāju Latvijas okupācijas jautājumā un norāda, okupācija "ir acīmredzams fakts".

Zatlers trešdien žurnālistiem uzsvēra, ka "Latvijas okupācijas fakts ir skaidri zināms katrā Latvijā dzīvojošā ģimenē, kas šeit ir dzīvojusi tajā brīdī, kad tas notika, 1940.gadā, un šo faktu starptautiski rakstiski ir atzinušas 29 valstis. Fakts ir acīmredzams, tā kā viņš nav apspriežams."

Lūgts komentēt Ušakova izredzes kādreiz kļūt par Latvijas premjeru, Zatlers atbildēja, ka "viss ir vēlētāju rokās".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Ušakovs otrdien apmeklēja Okupācijas muzeju, tomēr arī pēc šīs vizītes žurnālistiem atturējās paust skaidru atbildi, vai Latvija tika okupēta.

Ušakovs vairākkārt publiski paudis savas domas par kara veterāniem, kas sabiedrībā tika uztvertas neviennozīmīgi. Viņš arī piedalījās pasākumos, kas latviešu nacionālistiski noskaņoto organizāciju un partiju vidū izpelnījās nosodījumus, piemēram, jau būdams Rīgas mērs viņš kopā ar Krievijas vēstnieku nolicis ziedus un piemiņas vainagus pie pieminekļa Uzvaras parkā, pieminot Rīgas ieņemšanas laikā kritušos padomju karavīrus.

Pirms tam viņš solīja turpināt piedalīties 9.maija Uzvaras dienas pasākumos, lai gan Latvija tā nav atzīta par svētku dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!