Piedaloties Uzbekistānas-Latvijas biznesa forumā Taškentā, Valsts prezidents Valdis Zatlers paudis ieinteresētību veicināt Latvijas transporta infrastruktūras izmantošanu Uzbekistānas preču transportēšanai, informēja Prezidenta preses dienestā.

Kā savā uzrunā norādīja Zatlers, Latvijas infrastruktūras nākotnes attīstības ieceres tiek veidotas saskaņā ar Eirāzijas tranzīta attīstības plāniem, kuri skar arī Uzbekistānas intereses, tādēļ Latvija ir ieinteresēta veicināt savas transporta infrastruktūras izmantošanu Uzbekistānas preču transportēšanai, gan saglabājot Rīgas ostas pozīcijas Uzbekistānas kokvilnas eksporta jomā, gan piesaistot aizvien jaunas kravas.

Zatlers arī norādīja uz nepieciešamību tirdzniecības ceļu attīstīšanas un pilnveidošanas nolūkā valstīm vienoties par savstarpēji izdevīgiem nosacījumiem.

Savā uzrunā Valsts prezidents uzsvēra arī Latvijas un Uzbekistānas attīstīto sadarbību gan farmācijas, gan aviācijas jomā, norādot, ka paralēli abu valstu vēstniecību darbam tiešo avioreisu esamība starp Rīgu un Taškentu ir veiksmīgi veidojusi abu valstu attiecības.

Zatlers arī pauda gandarījumu par Uzbekistānas uzņēmēju gatavību veidot kopuzņēmumus pārtikas rūpniecības produktu ražošanai un lauksaimniecības produktu pārstrādei un norādīja uz Latvijas informācijas tehnoloģiju uzņēmumu piedāvājumu Uzbekistānai e-apmācības un komunikāciju tehnoloģiju pārneses un datu transfēra jomās.

Valsts prezidents kā perspektīvu sfēru, kur varētu veidoties abu valstu uzņēmēju sadarbība, minēja arī būvniecību un kokrūpniecību, uzsverot, ka tieši pēdējā gada laikā Latvijas kokmateriālu eksports ir strauji pieaudzis.

Runas noslēgumā Zatlers arī aicināja uzbeku uzņēmējus īstenot savus biznesa projektus Latvijā, izmantojot Latviju kā tramplīnu savai darbībai citās Eiropas Savienības valstīs un izmantojot Latvijas partneru pieredzi šo valstu ekonomiskajā un administratīvajā vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!