Foto: F64
Valsts prezidents Valdis Zatlers 2009.gadā izsludinājis 407 likumus, liecina Prezidenta preses dienesta apkopotā informācija.

Pērn prezidents saņēma 18 likumu otrreizējās caurlūkošanas lūgumus, bet desmit no tiem viņš atbilstoši Satversmei nevarēja vērtēt, jo to izskatīšanu steidzamības kārtībā Saeimā atbalstīja vairāk nekā divas trešdaļas deputātu.

Otrreizējai caurlūkošanai valsts pirmā persona Saeimai nosūtīja vienu likumu - 2009.gada 18.jūnijā Saeimā pieņemto likumu "Grozījumi Publisko iepirkumu likumā". Tomēr Saeima, to skatot atkārtoti, neņēma vērā valsts pirmās personas iebildumus. Vēlāk prezidents iesniedza pieteikumu Satversmes tiesā par lietas ierosināšanu par likuma atbilstību Satversmei.

Vienlaikus atsevišķos gadījumos Zatlers pieņēma lēmumu izsludināt apstrīdētos likumus, risinot problēmjautājumus ar citu normatīvo aktu pilnveidošanas palīdzību.

Tāpat Zatlers pagājušajā gadā nāca klajā ar divām likumdošanas iniciatīvām - grozījumiem Satversmē, kas ne mazāk kā vienai desmitai daļai vēlētāju sniegtu tiesības rosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu, kā arī paredzētu Valsts prezidentam tiesības parlamentāras krīzes situācijās atlaist Saeimu un izsludināt jaunas Saeimas vēlēšanas un iniciatīvu par ierēdņu depolitizāciju.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2008.gadā Zatlers Saeimai otrreizējai caurlūkošanai nodeva četrus likumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!