Ceturtdien izplatītajā paziņojumā Latvijas prezidents Valdis Zatlers sola ierobežot Valsts prezidenta kancelejas izdevumus, tai skaitā arī atalgojumu. 2008. gadā kancelejas darbinieku atalgojumam netiks tērēts vairāk kā 2007. gadā. Tāpat tiks "iesaldēti" arī pārējie izdevumi.
Prezidents norāda, ka patlaban pastāv reāla nepieciešamība ierobežot valsts izdevumu pieaugumu, tāpēc visu valsts pārvaldes iestāžu vadītāji tiek aicināti izvērtēt savu iestāžu budžetus un atrast veidu, kā samazināt ikdienas tēriņus.

Savukārt valdība tiek aicināta godīgi izvērtēt valsts finansēto lielo celtniecības projektu ietekmi uz ekonomisko stabilitāti.

"Aicinu valdību uz konkrētu rīcību valsts sektorā strādājošo atalgojuma sistēmas sakārtošanā atbilstoši Valsts kontroles priekšlikumiem", savā paziņojumā pie valdības pārstāvjiem vēršas Zatlers.

Jau ziņots, ka pēc sarunas ar budžeta plānotājiem Finanšu ministrijā Valsts prezidenta kancelejas pārstāvji ir gatavi samazināt savu budžeta pieprasījumu par vismaz 200 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!