Palīdzības sniegšana trūcīgajiem iedzīvotājiem norēķinos par apkuri šoruden būs valdības galvenais uzdevums, šodien darba vizītes Daugavpilī laikā paziņoja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Ņemot vērā gāzes cenu pieaugumu, sākoties jaunajai apkures sezonai, siltumenerģijas tarifi valstī pieaugs par vairākiem desmitiem procentu. Šādā situācijā valsts un pašvaldību uzdevums ir palīdzēt trūcīgākajiem iedzīvotājiem norēķināties par patērēto siltumenerģiju, skaidroja valsts vadītājs.

Vizītes laikā Daugavpilī prezidentu patīkami pārsteidzis Daugavpils cietokšņa apmeklējums. Viņš atzina, ka Daugavpilij ir unikāls kultūrvēsturisks objekts, kas drīzumā kļūs par modernu tūrisma objektu, ar kuru pilsēta varēs lepoties.

Daugavpilī Valsts prezidents iepazinās arī ar zemessargu apmācību Zemessardzes 34.artilērijas bataljonā, tikās ar Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem, apmeklēja Krievu kultūras centru un tikās ar Daugavpils 1.vecticībnieku draudzes vadītājiem.

Daugavpils domē Zatlers tikās ar pilsētas domes vadību un deputātiem, pārrunāja aktuālos izglītības jautājumus, pilsētas attīstības plānus un uzklausīja pašvaldību pārstāvju vērtējumu reģionālās reformas gaitai reģionā.

Vizītes turpinājuma prezidents apmeklēs Silenes Robežapsardzes nodaļu, tiksies ar nacionālo biedrību un nevalstisko organizāciju dalībniekiem un nacionālo minoritāšu skolu direktoriem, ar kuriem apspriedīs skolu gatavību jaunajam mācību gadam.

Vakarā Daugavpils Latviešu kultūras centra Lielajā zālē Valsts prezidents tiksies ar pilsētas iedzīvotājiem, lai uzklausītu daugavpiliešu viedokli par valstij un pilsētai aktuālajiem jautājumiem.

Zatlers apmeklēs Skrudalienas pagastu un Sventi. Abās pašvaldībās plānotas Valsts prezidenta tikšanās ar pašvaldību vadītājiem, lai pārrunātu reģionālās reformas gaitu un uzklausītu pašvaldību pārstāvju vērtējumu.

Otrdien, 26.augustā, Valsts prezidents apmeklēs Daugavpils universitāti, lai sarunā ar universitātes vadību pārrunātu reģionālo augstskolu aktualitātes un nākotnes ieceres. Valsts prezidents apmeklēs arī Daugavpils universitātē notiekošo Vispārējās izglītības un profesionālās izglītības iestāžu vadītāju un pedagogu konferenci.

Otrdien Valsts prezidents tiksies ar metropolītu Aleksandru, Daugavpils bīskapu Aleksandru un Pareizticīgo baznīcas pārstāvjiem, kā arī apmeklēs Poļu kultūras centru, kur tiksies ar Latvijas Poļu savienības Daugavpils nodaļas vadību, poļu biedrību vadību un Daugavpils Poļu skolas direktori.

Darba vizītē Valsts prezidents apmeklēs arī vienu no lielākajiem Daugavpils uzņēmumiem SIA "Axon Cable". Uzņēmums ražo kabeļus un elektroniskos savienojumus augstākajām tehnoloģijām tādās sfērās kā medicīna, militārā elektronika, telekomunikācijas, autorūpniecība, aviācija un kosmiskās tehnoloģijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!