Foto: LETA

Partijas "Par cilvēka tiesībām vienotāLatvijā" (PCTVL) savāktie desmit tūkstoši paraksti par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem, dod iespēju par šo jautājumu runāt Eiropas līmeni, sestdien konferencē par vienlīdzīgām tiesībām krievvalodīgajiem Latvijā teica Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (PCTVL).

Vienlaikus gan Ždanoka atgādināja, ka šajā gadījumā Eiropas institūcijas nevar Latvijai uzlikt par pienākumu atrisināt jautājumu ar pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem, jo tie tomēr ir katras valsts iekšējie jautājumi, un Eiropas institūcijas var tikai sniegt rekomendācijas, vai izteikt nosodījumu.

"Neviens mums nepalīdzēs, ja mēs paši to nedarīsim. Ir savākti desmit tūkstoši parakstu, līdz ar to šo jautājumu varēsim pacelt Eiropas līmenī un, iespējams, radīt sava veida spiedienu," paziņoja Ždanoka.

Konferences laikā Ždanoka arī runāja par paveikto un savu darbību Eirparlamentā. Ždanoka norādīja, ka viņa un viņas domubiedri joprojām aizstāv ideju, ka Eiropas Savienības pilsonība būtu jāattiecina uz visiem iedzīvotājiem, kuri dzīvo kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm, taču pagaidām tam nav gūts atbalsts. "Mēs šo jautājumu aktualizējām un aktualizēsim šo problēmu, taču, diemžēl, Eiropas Parlamentā viedokļi ir dažādi," viņa piebilda.

Jau ziņots, ka partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), kura nav pārstāvēta 11.Saeimā, savākusi 10 tūkstošus parakstu, kas tiks iesniegti Centrālajā vēlēšanu komisijā likuma grozījumu ierosināšanai par pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem.

Savukārt pirms kāda laika radikālo organizāciju līderi Vladimirs Lindermans un Jevgēņijs Osipovs iniciēja tautas nobalsošanu par oficiālu divvalodību Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!