Apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) asi nosoda Valsts prezidenta Valda Zatlera un Saeimas priekšsēdētāja Gundara Daudzes (ZZS) pausto atbalstu Gruzijai, uzsverot, ka tādejādi amatpersonas piedalās gruzīnu īstenotā genocīdu piesegšanā.

PCTVL portālu "Delfi" informēja, ka apvienības līdere Tatjana Ždanoka izplatījusi atklātu paziņojumu NATO un ES valstu parlamentiem, Eiroparlamentam un Eiropas komisijai, kurā pauž kategorisku protestu par Zatlera pievienošanos Austrumeiropas valstu prezidentu deklarācijai.


"Mūsu valsts vadītāji padarīja negodu Latvijai, piedalīdamies nepiedienīgā politiskā biznesā, kura pamatā ir Dienvidosetijas tautas ciešanas un asinis. Absolūti skaidri, ka Baltijas valstu un Polijas prezidentu 9. augusta kopīgajā deklarācijā par Dienvidosetijas konfliktu paustais apgalvojums, par to, ka no Krievijas puses notiek vienpusēja spēka pielietošana, ir bezkaunīgi meli – tas ir acīmredzami jebkuram televīzijas skatītajam un Interneta lietotājam pasaulē," pauž Ždanoka. 

"Apkaunojoši, ka Latvijas Prezidents parakstīja dokumentu, kura pamatā likti nekompetence un neapšaubāmi meli, un kas tiek apzināti mērķēts uz to, lai izjauktu jauna Līguma par partnerattiecībām un sadarbību starp Krieviju un Eiropas Savienību parakstīšanu, kā arī lai panāktu atvieglotā vīzu režīma starp Krieviju un Eiropas Savienību apgrūtināšanu," pauž Ždanoka.

"Savukārt, Daudzes kungs, parakstot Baltijas valstu parlamentu vadītāju deklarāciju un aicinot "apturēt Krievijas agresiju", kuras karaspēks izpilda saistības, lai novērstu agresiju saskaņā ar 1992. gada Dagomisas vienošanos, piedalās Dienvidosetijas tautas genocīda politiskās piesegšanas nodrošināšanā," uzskata Ždanoka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!