Foto: LETA

Zemessardze ir atbilde visiem skeptiķiem - tiem, kuri saka, ka mēs dosimies prom no šīs valsts, kad būs grūti, Latvijas neatkarības faktiskās atjaunošanas 25. gadadienā norāda Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

"Es zinu - ikviens no jums ir gatavs aizsargāt savu valsti. Paldies jums par dienestu, paldies jūsu darba devējiem un visiem, kuri saprot šo valstiski svarīgo uzdevumu, kuru jūs godam pildāt!," viņš uzsvēra.

Graube vērš uzmanību uz to, ka Zemessardzes dibināšana bija viens no pirmajiem lēmumiem pēc Latvijas neatkarības "de facto" atjaunošanas: "Tas ir apliecinājums tam, ka valsts var pastāvēt tikai tad, ja tai ir savi bruņotie spēki – karavīri un zemessargi, vīri un sievas, kuri gatavi savu valsti aizsargāt".

Graube arī pauž gandarījumu par zemessargu pašaizliedzību un profesionalitāti: "Brīdī, kad notiek cīņa par sirdīm un prātiem, tiek apšaubīts valstiskums, apšaubīta mūsu spēja aizsargāt Latviju, jūs, zemessargi, esat apliecinājums tam, ka pilsoņi vēlas, spēj un ir gatavi aizsargāt Latviju!".

Jau vēstīts, ka šā gada 23. augustā Zemessardze atzīmē 25. dibināšanas gadadienu. Šo gadu laikā Zemessardze ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!