Foto: LETA

Sestdien Zemessardzes vada komandiera studijas uzsāk 21 zemessargs no visām Zemessardzes brigādēm, portālu “Delfi” informēja Zemessardzes pārstāve seržante Anita Krieķe-Jermacāne.

Mērķis ir sagatavot Zemessardzes kājnieku vada komandierus, kuri spēj patstāvīgi un kvalitatīvi pildīt savus pienākumus un uzdevumus, tādējādi uzlabojot Zemessardzes apakšvienību kaujas spējas.

Kursam var pieteikties zemessargi, kuri ir augstskolu vai koledžu studenti vai zemessargi ar vidējo vai augstāko izglītību, kā arī sekmīgi apguvuši Militārās apmācības 1.līmeni, Jaunākā instruktora kursu un Kājnieku nodaļas komandiera apmācības kursu.

Teorētiskās zināšanas zemessargi apgūs gan klātienē, gan tālmācībā. Savukārt praktiskās iemaņas un taktiskos vingrinājumus apgūs Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā vai poligonā lauka apstākļos.

Zemessardzes kājnieku vada kursa laikā zemessargi apgūs vada taktiku, strēlnieku ieroču uzbūvi, netiešo uguns atbalstu, pretgaisa un prettanku vienību spējas un izmantošanu, kaujas inženieratbalstu, pretinieku un izlūkošanu, kaujas nodrošinājumu, aizsardzību pret masveida iznīcināšanas ieročiem, sakarus, medicīnas nodrošinājumu, u.c. prasmes.

Noslēgumā absolventiem piešķirs virsnieka dienesta pakāpi – leitnants.

Zemessardzes vada komandiera kursa programma nav piemērojama profesionālā militārā dienesta vada komandieru apmācībai, bet ir izmantojama tikai zemessargu apmācībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!