Foto: Publicitātes foto
12. novembrī Ogres Zemessardzes Inženiertehniskā bataljona karavīri tikās ar Ikšķiles vidusskolas skolēniem.

"Skolas vestibilā Zemessardzes bataljona karavīri demonstrēja kaujas munīciju, ko skolēni ar lielu interesi apskatīja," pastāstīja direktora vietniece audzināšanas un ārpusklases darbā Inguna Bērziņa.

"Zemessardzes Inženiertehniskā bataljona operatīvās nodaļas virsnieks kapteinis Raimonds Ragauskis un bataljona galvenais virsseržants Uldis Veliks pastāstīja par grūto, bīstamo, bet ļoti interesanto zemessargu bataljona darbu un kaujas operācijām.

Skolēni ar interesi klausījās par bataljona karavīru atbalstu bruņoto spēku vienībām, viesi demonstrēja prezentāciju un filmu, parādot, kā iznīcina sprādzienbīstamus priekšmetus, palīdz bīstamu uzdevumu veikšanā dabas stihijās, katastrofu seku likvidēšanā.

Jaunāko klašu skolēniem elpu aizraujošs likās uz bruņutanka novietotais tilts, kuru vajadzības gadījumā var arī nolaist. Sākumskolas skolēni skaļā balsī skaitīja līdzi pēdējās spridzināšanas sekundes, skatoties filmā Gaiziņkalna skatutorņa demontēšanu.

Savukārt vecāko klašu skolēni bija pārsteigti, ka skatutorņa spridzināšanai vajadzējis tik nopietni sagatavoties, vairākas dienas veicot daudzus simtus urbumu, kur ievietot sprāgstvielas.

Vairākas skolēni jau iepriekš bija apmeklējušas Ogres Zemessardzes Inženiertehnisko bataljonu, un arī šajā reizē skolēni tika aicināti viesos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!