Foto: LETA

Saeimas deputātam Ivaram Zariņam (S) noliekot deputāta mandātu, parlaments ceturtdien 13. Saeimas deputātes amatā apstiprināja Zentu Tretjaku (S).

Pirms Saeimas balsojuma Tretjaka deva deputāta svinīgo solījumu, ko apliecināja ar savu parakstu.

13. Saeimā Tretjaka ievēlēta no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā.

Līdz šim Tretjaka bija Jelgavas valstspilsētas domes deputāte, bet iepriekš bija ievēlēta arī 12.Saeimā, kur darbojās Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā un Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

Tāpat Saeima ceturtdien izskatīja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojumu par to, ka Tretjaka ir uzrādījusi sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, un līdz ar to ir tiesīga piedalīties Saeimas darbā.

Zariņš iepriekš paziņoja, ka viņš noliek Saeimas deputāta mandātu. Šādu soli politiķis izvēlējies spert pēc tam, kad publiski solījis nolikt deputāta mandātu, ja sāktos karš.

"Esošajā situācijā, kad karš ir kļuvis par skaudru realitāti, vienīgā godprātīgā rīcība, kas atbilst maniem dzīves principiem, ir pildīt savu doto solījumu – nolikt Saeimas deputāta mandātu," paziņojumā skaidro politiķis.

Noliekot deputāta mandātu, viņš neaiziet no politikas un partijas "Saskaņa", bet sola sagatavot politisko piedāvājumu, kas "balstīsies uz visai Latvijas sabiedrībai kopējām vērtībām, kuru īstenojot mūsu sabiedrībai beidzot būs iespēja saliedēties un padarīt mūsu valsti par patiesu veiksmes stāstu, par vietu, kurai katrs vēlās piederēt un lepoties ar to".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!