Foto: Saeimas administrācija

Saeimas ziemas sesijas parlamenta sēdes neattaisnoti kavēja divi deputāti - Ņikita Ņikiforovs (SC) un Jānis Ozoliņš (RP), liecina deputātu kavējumu statistika.

Parlamentārietis, kurš neierodas uz Saeimas sēdi bez svarīga iemesla, maksā par katru sēdi sodu 20% apmērā no mēnešalgas, nosaka Saeimas Kārtības rullis.

Ziemas sesijas laikā, no 8.janvāra līdz 25.martam, notika 12 Saeimas sēdes.

Kopumā ziemas sesijā reģistrēts 121 Saeimas sēžu kavējums, lielākā daļa no kuriem –
51 kavējums - bija darba nespējas dēļ, bet 24 - komandējumu dēļ. Savukārt vēl 17 bija attaisnotie kavējumi, bet 15 reizes sēdes kavētas, jo deputātiem bija neapmaksāts atvaļinājums, bet vēl 12 kavējumi bija atvaļinājuma dēļ.

Kopumā ziemas sesijas laikā kādu no sēdēm dažādu iemeslu dēļ neapmeklēja 53 deputāti. Visbiežāk vienam deputātam reģistrēts viens vai divi kavējumi. Nevienu no ziemas sesijas Saeimas sēdēm neapmeklēja deputāte Inga Bite (RP), jo viņai bija bērna kopšanas atvaļinājuma. Pa deviņām sēdēm darba nespējas dēļ Saeimas sēdes nevarēja apmeklēt deputātes Inita Bišofa (RP) un Ilma Čepāne (V).

Komandējumu dēļ Saeimas sēdes visvairāk - četras reizes - neapmeklēja deputāts Raimonds Vējonis (ZZS), bet trīs reizes plenārsēdes komandējumu dēļ neapmeklēja Boriss Cilvevičs (SC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!