Foto: PantherMedia/Scanpix

Svētdien, 27. decembrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās uz izsaukumu Gulbenē, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā dega dzīvoklis. No degošā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš tika nodots mediķiem. Savukārt no piedūmotās ēkas tika evakuēti 14 cilvēki, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Sestdien, 26. decembrī, tika saņemts izsaukums uz Salaspils novadu, kur divstāvu dzīvojamās ēkas pagrabā dega pirts. Mēģinot dzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Naktī uz sestdienu glābēji saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega pagrabs, starpstāvu pārsegums un piebūve. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 6 cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Savukārt piektdien, 25. decembrī, tika saņemts izsaukums uz Grobiņu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega krāsns. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti NMPD darbiniekiem.

Naktī uz piektdienu VUGD saņemta izsaukumu Bauskā, kur piestāvu ēkas atkritumu savākšanas telpā, konteinerā dega atkritumi un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums kāpņu telpā. Ugunsdzēsēji, izmantojot glābšanas maskas, no piedūmotās ēkas izglāba trīs cilvēkus. No ēkas evakuējās kopumā 11 cilvēki.

23. decembrī tika saņemts izsaukums Rīgā, kur divstāvu mājā dega otrā stāva dzīvoklis un starpstāvu pārsegums. Ugunsgrēkā izglābti trīs cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti mediķiem.

Savukārt Rīgā no upes izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Salīdzinot ar aizvadītajiem trim gadiem, šogad aizvadītas notikumiem piepildītas brīvdienas, informēja VUGD.

2019. gada svētku brīvdienās ugunsgrēkos izglābts viens cilvēks, bet trīs – cieta. 2018. gadā Ziemassvētku brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki, bet cieta – astoņi.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās, no 23. decembra līdz 28. decembrimm VUGD saņēma 242 izsaukumus – 62 uz ugunsgrēku dzēšanu, 138 uz glābšanas darbiem, bet 42 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!