Ziemassvētku laikā Latvijā saglabāsies vienmulīgi un šim gada laikam neraksturīgi silti laika apstākļi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.
Nākamnedēļ debesis Latvijā bieži klās mākoņi, pa retam starp tiem paspīdēs arī saulīte. Nedēļas otrajā pusē gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi - slapjš sniegs, sniegs un jūras piekrastē iespējams arī lietus. Nakts stundās dienvidu rajonos, vējam pierimstot, veidosies migla.

Gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli. Latvijas austrumu rajonos pastāvīgi pieturēsies neliels sals - naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz -2, -5 grādiem pēc Celsija, bet pa dienu temperatūra būs nedaudz augstāka -1, -3 grādi. Arī rietumos atsevišķās naktīs temperatūra būs zem nulles, bet dienā lielākoties tā pakāpsies līdz +1, +4 grādiem.

Vējš pūtīs no dienvidiem, dienvidrietumiem un galvenokārt būs mērens, atsevišķās dienās piekrastē brāzmās sasniedzot ātrumu 15 līdz 17 metri sekundē. Šādus laika apstākļus noteiks anticiklona ziemeļu mala, kuras ietekmē Latvija atradīsies nedēļās sākumā.

Nedēļas otrajā pusē nelielas un mazaktīvas zema spiediena ieplakas ar frontēm no Atlantijas okeāna, pārvietojoties caur Skandināvijas ziemeļu rajoniem, tikai nedaudz skars Latvijas teritoriju, tāpēc arī nākamās nedēļas nogalē Latvijā gaidāms mākoņains laiks un tikai brīžiem skaidrosies. Vietām gaidāms lietus un slapjš sniegs. Šajās dienās pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš ar ātrumu 4-9 metri sekundē, bet gaisa temperatūra naktī svārstīsies no +4 līdz -5 grādiem, bet dienā būs no -2 līdz +5 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!