Foto: F64

Politiskajam spēkam "Vienotība" un bezpartejiskajam ministram Aivim Ronim, kas uzņēmušies atbildību par Satiksmes ministriju, ir jāpaskaidro gan sabiedrībai, gan koalīcijai - kā īstenībā tika izvēlēta AS "Pasažieru vilciens" (PV) jaunā valde, šādu viedokli portālam "Delfi" pauda TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle.

Zīle norādīja, ka Anrijs Brencēns jau vairākus gadus nav TB/LNNK biedrs, un lēmuma pieņēmēji ir mēģinājuši iesaistīt gan TB/LNNK, gan Nacionālās apvienības vārdu.

Priekšsēdētājs un Eiropas Parlamenta deputāts uzsver, ka lēmuma veidotājiem ir jāpaskaidro, vai "iesaistot Rīgas Domes (RD) amatpersonu viņus nav vadījuši politiskās sadarbības meklējumi".

Deputāts norādīja, ka "veidojot tiesiskuma koalīciju, atbildība sabiedrības priekšā ir daudzkārt augstāka, jo vilšanās par šādiem nesaprotamiem, bet acīmredzami iepriekš sagatavotiem PV valdes izvēles lēmumiem, ir Latvijas demokrātijai bīstama un negatīvas sekas izraisoša."

Jau ziņots, ka pēc AS "Pasažieru vilciens" (PV) valdes priekšsēdētāja un līdzšinējo PV valdes locekļu atkāpšanās no amata, Satiksmes ministrija (SM) kā uzņēmuma akcionārs iecēla trīs jaunus PV valdes locekļus. Valdē iecelts Anrijs Brencēns, kurš strādā RD attīstības departamenta biroja vadītāja amatā, ZZS Saeimas deputāte Silvija Dreimane, "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) prezidenta padomniece, un Aigars Štokenbergs , kuram ir uzņēmējdarbības, kā arī profesionālā pieredze tieslietu, reģionālās attīstības un ekonomikas ministra amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!