Foto: AFP/Scanpix
Nākamā gada maijā gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās atkārtoti vēlētos kandidēt vairāki Latviju jau šobrīd pārstāvošie EP parlamentārieši, savukārt daži vēl aizvien nespēj tikt skaidrībā, no kādām partijām vēlēšanās varētu piedalīties.

Savu vēlmi kandidēt atkārtoti apliecināja Sandra Kalniete (V), Kārlis Šadurskis (V) un Inese Vaidere (V), tāpat Krišjāņa Kariņa palīdze Ieva Zīberga portālam "Delfi" norādīja, ka, lai gan "Vienotība" vēl nav devusi savu oficiālu akceptu nākamā gada EP vēlēšanu kandidātu sarakstam, Kariņš pats labprāt kandidētu atkal un neesot saņemti kādi mājieni, ka viņa kandidēšanai varētu būt šķēršļi.

Savukārt no partijas "Alternatīvie" ievēlētais pārstāvis Aleksandrs Mirskis vēl par EP vēlēšanām neesot domājis, apliecināja deputāta Mirska pārstāvētais  Preses birojs. Mirska partija šo jautājumu vēl tikai gatavojoties skatīt.

Apņēmību kandidēt pauda partijas "Par cilvēktiesībās vienotā Latvijā" (PCTVL) pārstāve Tatjana Ždanoka. "Ir jāņem vērā, ka man ir liela atbildība arī pret manu komandu, man šeit ir 11 palīgi. Taču formāli ap nākamā gada janvāri būs partijas kongress, kad arī tiks pieņemts oficiāls lēmums," norādīja Ždanoka.

No partijas "Tēvzemei un Brīvībai/ LNNK" ievēlētais tautas kalps Roberts Zīle portālam "Delfi" pārliecinoši apliecināja, ka kandidēs arī 2014.gada vēlēšanās.

Briseles institūciju gaiteņos esot vairākkārt dzirdēts, ka pašreizējais "Saskaņas Centra" (SC) pārstāvis Alfrēds Rubiks (SC) ar lielu labpatiku kandidētu atkal. Arī pats deputāts to ir apliecinājis, taču aizvien valdot liela neskaidrība, no kādas partijas Rubiks varētu startēt. Taču jau tagad ir  skaidrs, ka Rubika ceļi ar SC, visticamāk, ir šķīrušies. 

Līdzīgā situācijā atrodas no likvidētās LPP/LC ievēlētais Ivars Godmanis, kas publiski izrādījis vēlmi kandidēt, taču jau paspējis saņemt atteikuma kurvīti no "Zaļajiem" (ZZS). Uz portāla "Delfi" vairākkārtīgi uzdoto jautājumu par iespējamo pārstāvamo politisko spēku Godmanis mērķtiecīgi izvairījās atbildēt.

Jau ziņots, ka nākamajā EP sasaukumā Latvija zaudēs vienu no savām deviņām deputātu vietām, lai nodrošinātu, ka Parlamentā vietas pietiek arī jaunākajai ES dalībvalstij Horvātijai.

EP vēlēšanas visā ES notiks 2014.gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!