Krievijas radikāli kreisās organizācijas novembrī Latvijā plānojot veikt ektrēmistiskas akcijas, pirmdien, atsaucoties uz Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) ziņojumu, vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Kāda Latvijas Iekšlietu ministrijas oficiāla amatpersona laikrakstam gan atturējusies prognozēt, cik nopietni ir kreisā ekstrēmisma draudi Latvijā, taču norādījusi, ka tiekot pārbaudīta arī ekstrēmismu iespējamā saistība ar 8.novembra naktī Daugavpilī žurnāla "Kapital Latgalii" redakcijā notikušo sprādzienu.

FDD ziņojumā teikts, ka ekstrēmistu plānos ir ieņemt kādu adminsitratīvu ēku Rīgā un to neilgu laiku noturēt. Kā viens no iespējamajiem akcijas datumiem bija norādīts tieši 7.novembris. Akcijas mērķis - piesaistīt masu saziņas līdzekļu uzmanību organizācijas darbībai.

FDD pieļauj, ka ekstrēmistiskās akcijas dalībnieki varot būt - A. Tišins, K. Koļesņikovs un I.Šamazovs. Laikraksts noskaidrojis, ka visas šīs personas ir saņēmušas Latvijas vīzas.

FDD ziņojums līdz Latvijas varas iestādēm nonācis caur Krievijas Ārlietu ministriju (ĀM). 6.novembrī, kad Krievijā bija brīvdiena, uz Latvijas vēstniecību Masakavā piezvanījis Krievijas ĀM dežurants un informējis, ka no FDD saņemts brīdinājums par akcijas gatavošanu Latvijā. Dežurants sacījis, ka informācija nav konfidenciāla, taču Krievijas presei tā netiekot atklāta.

Vēstniecība šo informāciju kā ļoti steidzamu nosūtījusi uz Latvijas Ārlietu ministriju, kas par to informēja tiesībsargājošās iestādes. Savukārt Latvijas ĀM valsts sekretāra vietnieks Mārtiņš Virsis laikrakstam apstiprinājis faktu, ka šāds ziņojums no Krievijas saņemts un par to nekavējoties informētas Latvijas drošības iestādes.

Pagājušajā nedēļā 8.novembra naktī Daugavpilī tika uzspridzināta žurnāla "Kapital Latgalii" redakcija, cilvēki, par laimi, sprādzienā necieta.

Pēc informācijas, ko redakcijas vadība saņēmusi no policijas, kāds iemetis sprāgstvielu redakcijas logā. Redakcija atradās triju stāvu ēkā gandrīz pašā pilsētas centrā, Sakņu ielā 28. Bez žurnāla redakcijas, kas ir pirmajā stāvā, ēkā atrodas divi dzīvokļi, kas sprādzienā cietuši minimāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!