Foto: LETA

Būvinženieris Andris Gulbis veicis ekspertīzi citam projektam, nevis tam, pēc kura uzbūvēts lielveikals "Maxima" Zolitūdē, kas sagruva 2013.gada 21.novembrī. Tā Gulbis skaidrojis kādam savam kolēģim, kurš nevēlējās izpaust savu vārdu.

Gulbja kolēģis acīja, ka pēc būvinženiera teiktā projektā, kam viņš veicis ekspertīzi, jumta konstrukcijām bijušas paredzētas vienlaidu sijas. Tomēr vēlāk kļuvis zināms, ka lielveikala jumta konstrukcijās izmantotas divlaidu sijas, kas turklāt saskrūvētas ar skrūvēm.

Gulbis ekspertīzes veikšanai bijis piesaistīts individuāli kā sertificēts būvinženieris, nevis kā SIA "GP Projektu birojs" īpašnieks vai darbinieks, norādīja Gulbja kolēģis.

Zolitūdes projekta būvekspertīzes veicējs Gulbis ir arhitektūras pakalpojumu uzņēmuma "GP Projektu birojs" valdes loceklis un lielākais īpašnieks - viņa īpašumā ir 70,29% uzņēmuma kapitāldaļu. Otrs īpašnieks ir Mārtiņš Pundurs (29,41%).

Kā ziņots, Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas lietā policija piemērojusi aizdomās turamā statusu sagruvušās ēkas būvinženierim Ivaram Sergetam, Gulbim un vēl kādai juridiskai personai.

Sergetam un Gulbim tiesa minētajā lietā kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!