Lai cīnītos pret Rīgas zoodārza apmeklētāju bezatbildību, pārbarojot dzīvniekus ar čipsiem, saldumiem un citiem vielmaiņai kaitīgiem produktiem, zoodārzs sāk virkni pasākumu ar devīzi "Dzīvo vesels".
Pirmais pasākums paredzēts 9. septembrī pie nīlzirgiem Augustes un Fuņķika - tiks rīkota lielā putras diena. Katrs apmeklētājs plkst. 12 varēs degustēt putras, paredzētas arī putras ēšanas sacīkstes vecuma grupā līdz 12 gadiem (tieši tik veci ir Rīgas nīlzirgi). Balvas tiks katram, kurš uz zoodārzu nāks ar zīmējumu, kurā attēloti nīlzirgi, un interesenti varēs saņemt arī diētas ārsta speciālista padomus.

Savukārt 16.septembrī uz pasākumu aicina lāči, kur sākumā plkst. 12.30 divas stundas notiks viktorīna par bitēm, medu, lāčiem un zoodārzu "Lauku sētā", bet no plkst. 14 būs Rūdolfa Plēpja un Valda Zilvera koncerts, bet beigās būs plakātu konkursa uzvarētāju sumināšana. Noslēgumā katrs pie lāču mājas varēs zīmēt tās iemītniekus.

Bet plakātu konkursā savus darbiņus ieteikts iesniegt uz A3 formas lapām, bet otrā pusē rakstīt vārdu, uzvārdu un adresi. Labākos darbiņus zoodārzā izvietos pie zvēru mājām cerībā tādējādi novērst neapzinīgo apmeklētāju uzmanību no dzīvnieku barošanas.

Pie ēzelīša mājas tās iemītnieks jau sen izlicis plakātu, ka lūdz nedot sev ēdienu, jo ir pārbarots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!