Foto: Edijs Pālens
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir aicinājusi savu Ministru prezidenta amata kandidātu Ventspils mēru Aivaru Lembergu kandidēt 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās.

Saeimas ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis pastāstīja, ka sarunā ar Lembergu ir izklāstījis ZZS apsvērumus un aicinājis Lembergu kandidēt. Vēl jo vairāk, ka apņemšanos kandidēt 11.Saeimas vēlēšanās esot paudis Valdis Zatlers.

"Vai Lembergs to ņems vērā, es nezinu," teica Brigmanis. Viņš piebilda, ka Lembergs ir cilvēks, kas dara savu darbu un īpaši nevienam nepakļaujas.

Brigmanis arī pastāstīja, ka top ZZS deputātu kandidātu saraksts 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanām. Tajās startēs visi pašreizējie Saeimas ZZS frakcijas deputāti, izņemot Gundaru Daudzi, kurš piekritis vadīt jaunievēlētā Valsts prezidenta Andra Bērziņa kanceleju.

ZZS arī nākamajās vēlēšanās startēs kopā ar partiju "Latvijai un Ventspilij". "Mēs savus sadarbības partnerus nenododam," uzsvēra ZZS frakcijas priekšsēdētājs. Ventspilnieki kandidēs galvenokārt Kurzemes vēlēšanu apgabalā, bet atsevišķi šīs partijas pārstāvji, iespējams, kandidēs arī Rīgā un Vidzemē.

Pēc Brigmaņa domām, 11.Saeimas sastāvs daudz neatšķirsies no pašreizējā parlamenta sastāva, jo lielākā daļa esošo deputātu tiks pārvēlēta.

Korekcijas spēku sadalījumā var ienest tā dēvētā Zatlera partija. Saeimas kuluāros runā, ka Zatlera partijas dibināšana varētu notikt 17.jūlijā. Tās sarakstā 11.Saeimas vēlēšanās varētu kandidēt 100 gados jaunu cilvēku, lielākā daļa no kuriem līdz šim nav darbojušies politikā.

Pats Zatlers, apzinoties savu Valsts prezidenta augsto statusu, pēc Brigmaņa teiktā, visticamāk, vēlēsies pretendēt uz premjera amatu, ko veicina arī "Vienotības" centieni atritināt "sarkano paklāju" Zatlera iesoļošanai politikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!