Foto: DELFI

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) valsts prezidenta amatam grasās virzīt aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka lēmumu par Vējoņa virzīšanu augstajam amatam trešdien pieņēmuši savienības līderi.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis gan raidījumam šo informāciju nekomentēja, vien norādīja, ka "kandidatūras ir ieskicētas," un konkrētais lēmums tiks paziņots 11.maijā.

Raidījums arī, atsaucoties uz neoficiālo informāciju, norāda, ka gan "Vienotība", gan "Nacionālā apvienība" (NA) pieļāvušas, ka varētu atbalstīt Vējoņa kandidatūru.

Jau vēstīts, ka ''Vienotība'' iepriekš norādīja, ka apspriešanai pārējām koalīcijas partijām varētu piedāvāt eiroparlamentārieti un partijas biedru Arti Pabriku. Savukārt NA paziņojusi, ka prezidenta amatā vēlētos redzēt Eiropas Tiesas tiesnesi Egilu Levitu.

Opozīcijā esošā partija "No sirds Latvijai" augstajam amatam izvirzījusi partijas biedru un Saeimas deputātu Gunāru Kūtri, bet Latvijas Reģionu apvienība partijas līderi Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!