Foto: Aizsardzības ministrija
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas vēlēšanu programmas projektā paredzēts arī tuvākajā laikā izvest latviešu karavīrus no Afganistānas, trešdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis laikrakstam norādījis, ka programmā iekļaitais teikums "tuvākajā laikā izvest latviešu karavīrus no Afganistānas" nenozīmē, ka latviešu karavīri varētu tikt izvesti no Afganistānas bez saskaņošanas ar NATO un ASV, un ka agri vai vēlu visiem ārvalstu karavīriem būs jāpamet Afganistāna.

Tomēr Brigmanis neesot spējis paskaidrot, kāpēc formulējumam savienības programmā jābūt tādam, kas vedina domāt par Latvijas ārpolitikas maiņu. Brigmanis gan sacīja, ka vēlēšanu programma vēl ir darba versijā – par dokumentu tā kļūšot, kad programmu parakstīs visi deputātu kandidāti. Brigmanis pieļāva, ka minētais teikums no programmas var arī pazust, vēsta laikraksts.

"Latvijas Avīze" norāda, ka programmas projektā iekļautais teikums nav deputāta kandidāta atvaļinātā brigādes ģenerāļa Kārļa Krēsliņa ideja – tieši viņš līdz šim savienības vārdā runājis un rakstījis par militārām un aizsardzības lietām.

"Skaidrs, ka Latvijas drošības pamatā ir kolektīvās aizsardzības princips. Ar paziņojumiem par iešanu projām no Afganistānas nevajadzētu runāt ne mums, ne amerikāņiem. Tie ir signāli talibiem, kas to tik gaida un plāno savas darbības. Es būtu ļoti uzmanīgs ar tamlīdzīgiem paziņojumiem," paudis Krēsliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!