Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Vienotība" pagaidām nav vērsušās pie mazajām Saeimas opozīcijas partijām, lai meklētu atbalstu saviem iespējamajiem premjera amata kandidātiem, apliecināja opozīciju partiju pārstāvji.

Partijas "No sirds Latvijai" līdere Inguna Sudraba sacīja, ka neviens līdz šim ar partiju par to nav runājis. Tāpat viņa minēja, ka līdzšinējā valdības vadītāja izraudzīšanās vairāk parāda to, ka politiķiem, kuri uzņēmušies valdības veidošanās procesu, nemaz neinteresē valsts un tās iedzīvotāji, bet interesē savu ambīciju apmierināšana.

"Vakar savā starpā partijas valdes sēdē un ar deputātiem pārrunājām, ka mums, lai spriestu par premjera kandidātu, vispirms ir svarīgi, lai Valsts prezidents nominē konkrētu amata kandidātu. Tikai tad ar konkrētu amata kandidātu mums var notikt saruna par viņa izpratni par komandas vadīšanu valdībā, par veicamajiem uzdevumiem un daudziem citiem svarīgiem jautājumiem, kas līdz šim ir vāji vai nav risināti vispār," sacīja Sudraba.

Viņasprāt, Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa rīcībai jābūt izlēmīgai, jo tā ir viņa atbildība, kādu cilvēku nominēt šim augstajam amatam.

Arī Latvijas Reģionu apvienības līdera Mārtiņa Bondara palīdze Kristīne Liepa uzsvēra, ka oficiālas sarunas ar partiju neviens nav veicis.

Jau ziņots, ka patlaban izkristalizējušies divi ticamākie premjerministra amata kandidāti - ZZS nominētais premjera amata kandidāts Māris Kučinskis un "Vienotības" iespējamais kandidāts, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis.

Valsts prezidentam otrdien notika konsultācijas ar koalīcijas partijām - "Vienotību", ZZS, kā arī nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - saistībā ar jaunās valdības veidošanu un premjerministra kandidāta izraudzīšanos.

Tomēr arī pēc sarunām ar iespējamajiem kandidātiem uz premjera amatu Vējonis otrdien vēl nenorādīja, kuram plāno uzticēt valdības veidošanu. Paredzēts, ka rīt no plkst. 9 viņš Melngalvju namā uzņems ZZS nominēto premjera amata kandidātu Kučinski, savukārt pēc tam, no plkst. 10, - iespējamo "Vienotības" premjera amata kandidātu Šadurski.

Neoficiāla informācija liecina, ka, iespējams, ar ilgi gaidīto paziņojumu par to, kuram uzticēt veidot jauno valdību, prezidents varētu nākt klajā rīt pēc tikšanās ar abiem minētajiem politiķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!