Foto: LETA

Pēc ilgstošām publiskām diskusijām par nepieciešamību sakārtot Rīgas ainavu un aizvākt smilšu kaudzi pie Vanšu tilta, kas izveidojās Daugavas gultnes padziļināšanas dēļ, savu ceļu izskatīšanai atbildīgajā Rīgas domes komitejā sācis lēmuma projekts par smilšu piespiedu izvešanu no krautnes Balasta dambī.

Kā portāls „Delfi" uzzināja Rīgas domē, dažādas Rīgas pašvaldības institūcijas vairākkārt konstatējušas, ka krautne ir brīvi pieejama un nav norobežota, lai nepieļautu nepiederošu personu piekļūšanu tai, tā netiek pienācīgi apsaimniekota un uzturēta.

Smilšu kaudze apdraud sabiedrisko drošību, degradē Rīgas pilsētas ainavu, rada negatīvu ietekmi uz vidi, jo smilšu krauja nav nostiprināta un apsegta,  tādējādi vēja rezultātā notiek pastiprināta Daugavas gultnes aizsērēšana un blakus esošo inženierkomunikāciju bojāšana.

Bez tam krautnes stāvoklis turpina pasliktināties.

Pilsētas īpašuma komitejas ārkārtas sēde trešdien tiks skatīts Rīgas domes lēmuma projekts, kurā paredzēts noteikt kaudzes izvešanas termiņus un kārtību.

Latvijas Radio iepriekš vēstīja, ka uzņēmums "Juglas krasti" bija apņēmies kaudzi aizvākt līdz šā gada jūlija beigām, taču, aizbildinoties ar birokrātijas līkločiem, darbus laikus nepabeidza.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) uzdeva izstrādāt attiecīgus noteikumus par kaudzes piespiedu aizvākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!