Foto: DELFI
Vanšu tilta valnis ir nokrāsotas ar speciālo krāsu, kas kāpējiem vairs neļaus rāpties augšā.

SIA "Rīgas Tilti" ģenerāldirektors Albīns Jasaitis portālam "Delfi" pastāstīja, ka krāsa, kura izmantota vanšu krāsošanā, ir unikāla ar to, ka nekad nenožūst. Tā visu laiku ir lipīga, tāpēc ikviens, kurš mēģinās pa nokrāsotajām vantīm kāpt, pie tām vienkārši pielips un tālāk netiks.

To, cik ilgi krāsa "turēsies" un kad tā būs jāatjauno, Jasaitis pateikt nevarēja. Viņš norādīja, ka apkārtne pie vantīm ir putekļaina un tas var ietekmēt krāsas ilgnoturību, tāpēc vantis regulāri apsekos.

Jasaitis stāsta, ka šāda krāsa Latvijā ir izmantota pirmo reizi.

Uzņēmums vantis nokrāsoja sestdien. Darbs un materiāls izmaksājis 1500 latus un šāda summa bija jau iepriekš saskaņota ar Rīgas domi, kas krāsošanu pasūtīja.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka ideja par vanšu nokrāsošanu domei radās pēc pēdējā gadījuma, kad tiltā uzrāpās kārtējais ekstrēmists. Pērn rudenī kāds jaunietis, rāpjoties pa vantīm, uzkāpa pašā tilta augšā un ilgu laiku nebija pierunājams kāpt nost. Todien satiksme uz tilta bija paralizēta, negatīvas sekas atstājot arī uz pārvietošanās iespējām pilsētas centrā un tuvējā Pārdaugavā. Kopumā cilvēki pa vantīm kāpuši vairākas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!