Foto: stock.xchng
Opozīcijā esošie Rīgas domes frakcijas "Vienotība" deputāti domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā aicinājuši neatbalstīt sagatavotos pirmsskolas izglītības iestāžu nolikumus, kuriem mācību valoda ir krievu valoda, informē frakcija.

Opozīcijas deputāti aicinājuši Izglītības, kultūras un sporta departamenta speciālistus sagatavot rīcības plānu pārejai uz pirmsskolas izglītības programmas apguvi valsts valodā, tādējādi veicot korekcijas Rīgas pirmsskolas izglītības iestāžu nolikumos. Tāpat "Vienotības" deputāti nosūtījuši vēstuli izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai ar aicinājumu rosināt izmaiņas normatīvajos aktos, kas nodrošinātu pirmsskolas izglītības programmas apguvi valsts valodā.

Deputāti uzskata, ka latviešu valoda jāsāk mācīt bērniem jau pirmskolā no trīs gadu vecuma, "tādējādi radot pamatu sabiedrības saliedētībai un nodrošinot jaunajai paaudzei turpmākajai dzīvei nepieciešamās valsts valodas zināšanas". "Ja bērni iemācīsies latviešu valodu jau bērnībā, tad Rīgas domei un Latvijas valstij nebūs jātērē miljoni latviešu valodas kursiem," norāda deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!