Ilggadējais Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ("Liepājas partija"), kurš kandidēs jūnijā gaidāmajās vēlēšanās, intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atteicās nosaukt, ar kuriem politiskajiem spēkiem būtu gatavs sadarboties, ja tiks ievēlēts domē. "Gaidīsim vēlēšanas," intervijā pauda Sesks.

Taujāts par to, vai būtu gatavs sadarboties ar partiju "Saskaņa", viņš skaidroja, ka ''neesmu teicis, ka sadarbosimies, mēs nevelkam kaut kādas sarkanās līnijas, mēs esam partija, kas vieno, nevis šķeļ.'' Uz Dombura norādi, par to, ka iepriekš līdzīgs sauklis savulaik jau dzirdēts no politiskās apvienības "Par labu Latviju" (PLL), Sesks atbildēja: "Man nav nekāda sakara ar "Par labu Latviju"." Tiesa gan, kā liecina PLL pārstāvju paziņojums 2010. gadā, politiskā apvienība un ''Liepājas partija'' kopīgi vienojās par sadarbību 10. Saeimas darbības laikā.

Sesks Liepājas domes vadītāja amatu ieņem jau 20 gadu.

Intervijā tika spriests arī par to, kā atbildība bija uzņēmuma ''Liepājas metalurgs'' bankrots. Sesks skaidroja, ka tobrīd nozarē valdījusi krīze un kopumā tā bijusi "totāla neveiksme, jo tika trāpīts uz 2009. gada krīzi". Liepās domes vadītājs vairākkārt uzsvēra, ka "Liepājas metalurgu" vēl nevajagot "norakstīt": ''Ir interese no vairākiem uzņēmējiem, tuvākajā laikā dzirdēsiet un privatizācijas aģentūrai ir vairāki varianti.''

Intervijā tika runāts arī par koncertzāli "Lielais Dzintars", kuru iepriekš mūziķis Igo nodēvēja par "kļūdu virknējumu". Sesks šo Igo izteikumu centās atspēkot, pārmetot konkrētu ieteikumu trūkumu: ''Sākontēji koncertzāle bija plānota vēl lielāka, tad nāca krīzes gadi un tika ielikta mūzikas skola, simfoniskais orķestris iekšā, jā, varbūt tur ir kaut kāda loģistika problēma.''

Taujāts par plāniem uzņēmējdarbības attīstīšanai pilsētā, Sesks slavēja sakārtoto Liepājas infrastruktūru, kas ļaušot tuvākajā laikā piesaistīt investorus Liepājai un radīt vairākus tūkstošus jaunu darba vietu.

Savukārt, runājot par ostas darbību, pašreizējais domes vadītājs prognozēs bija pieticīgāks, lēšot, ka tuvāko gadu laikā kravu apgrozījums ostā varētu būt aptuveni 7 miljoni tonnu. "Vēl šodien mums nav pietiekošs dziļums,'' teica Sesks.

No 16. maija līdz 30. maijam "Delfi" katru darba dienu un svētdienās piedāvā īpašu pirmsvēlēšanu projektu "Delfi TV ar Jāni Domburu" – Rīgas un citu Latvijas lielāko pilsētu kandidātu sarakstu un populārāko partiju līderu intervijas, kā arī žurnālistu, ekspertu un sabiedrībā pazīstamu personību diskusijas.

Iepriekš ciklā "Delfi TV ar Jāni Domburu" jau notikušas intervijas ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu ("Saskaņa"), ZZS pretendentu Rīgas mēra krēslam Armandu Krauzi, Jaunās konservatīvās partijas Rīgas saraksta līderi Jutu Strīķi, kā arī Latvijas Reģionu apvienības izvirzīto Liepājas saraksta līderi Jāni Vilnīti, Nacionālās apvienības līderi Baibu Broku.

Interviju un diskusiju ciklu finansē Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonds no programmas "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!