Foto: F64
Politiskās partijas "Latvijai un Ventspilij" valde norāda, ka Ģirta Valda Kristovska paziņojums par iespējamu vēlēšanu procesa ietekmēšanu Ventspilī ir klaja priekšvēlēšanu aģitācija.

Ceturtdien, 25. maijā, plašsaziņas līdzekļos izplatīta informācija ka politisko partiju apvienība ""Vienotība" (V), Nacionālā apvienība "Visu Latvijai! ", – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA), un "Latvijas Reģionu Apvienība" (LRA)" ar Ģirtu Valdi Kristovski (V) priekšgalā vērsušies Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) ar iesniegumu, kurā lūgts veikt vēlēšanu uzraudzību Ventspilī.

Šāds Āboltiņas un Kristovska Ventspils saraksta veidotāju paziņojums vērtējams kā klaja priekšvēlēšanu aģitācija, jo:

1) CVK mājas lapā jau no 10. maija tiek ziņots, ka visos 119 vēlēšanu apgabalos – deviņās republikas pilsētās un 110 novados – un to iecirkņos līdz 30. maijam iedzīvotāji var pieteikties novērot 3. jūnija pašvaldību vēlēšanas. Āboltiņas un Kristovska saraksts, pēc visa spriežot, līdz 25. maijam nebija to izdarījuši, bet līdz 30. maijam to vēl var izdarīt, tāpat kā jebkurš cits un jebkurā citā pašvaldībā.

Vēlēšanās novērotāji ir bijuši vienmēr, vēlēšanu procesa novērošanu veikušas daudzas partijas, bet Āboltiņas un Kristovska saraksts ir vienīgais, kas šāda veida pieteikumu publisko kā sensāciju un traģēdiju.

2) Partijai "Latvijai un Ventspilij" pēc socioloģisko aptauju rezultātiem vēlētāju atbalsts ir četras reizes lielāks, nekā Āboltiņas un Kristovska sarakstam, līdz ar to tieši "Latvijai un Ventspilij" vajadzētu uztraukties, vai Āboltiņas un Kristovska saraksts nefalsificēs vēlēšanu rezultātus.

3) Partija "Latvijai un Ventspilij", protams, novēros gan vēlēšanu komisiju, gan iecirkņu komisiju darbu, gan arī Āboltiņas un Kristovska novērotāju uzvedību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!