Foto: LETA

Sarunā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems apliecinājis savas iespējas izveidot valdību ne tikai vienā, bet vairākos veidos, tā pēc tikšanās žurnālistiem norādīja Gobzems.

Viņš atklāja, ka saruna bijusi interesanta un pēc būtības. ""KPV LV" manā personā ir gatava ievest jaunu politiku. Ievest jaunu un mūsdienīgu dienas kārtību. Un "KPV LV" vadībā Latvijas valsts piedzīvos jaunu uzrāvienu, kas vajadzīgs visai mūsu sabiedrībai," pēc sarunas lepojās "KPV LV" līderis.

Gobzems prezidentu iepazīstinājis ar "KPV LV" valdības deklarācijas projekta "pirmo uzmetumu". Tāpat abi pārrunājuši pirmo Saeimas sēdi, kas norisināsies nākamnedēļ, kā arī politiskā spēka veicamo darbu prioritātes.

"Prezidents šajā konkrētajā mirklī izvaicāja par manām potenciālām iespējam sastādīt valdību. Uz ko es prezidentam atbildēju, ka es uzskatu, ka man ir reālas iespējas to izdarīt. Un ka faktiski man to ir iespējas izdarīt ne tikai vienā, bet vairākos variantos," skaidroja "KPV LV" premjera amata kandidāts.

Viņš pieļāva, ka otrdienas sarunas ar premjera amata kandidātiem Valsts prezidentam palīdzēs tuvoties lēmumam par to, kurš Ministru prezidenta amata kandidāts jānominē.

Ziņots, ka Vējonis otrdien, 30. oktobrī, uz tikšanos Rīgas pilī aicināja 13. Saeimā ievēlētās partijas "KPV LV" Ministru prezidenta amata kandidātu Gobzemu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidātu Jāni Bordānu un partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku.

Prezidents pērnās nedēļas izskaņā pauda kritiku, ka 13. Saeimā ievēlēto partiju darbs pie jaunās koalīcijas veidošanas vērtējams kā neapmierinošs.

Kā iepriekš informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis sagaida, ka šo tikšanos laikā iespējamie premjera amata kandidāti informēs par līdzšinējās partiju sarunās panākto, par turpmāko valdības veidošanas procesu, darāmajiem darbiem un iespējamo koalīcijas sastāvu.

Saskaņā ar Satversmi prezidents rīkojumu par nākamā Ministru prezidenta aicināšanu varēs izdot tikai pēc tam, kad līdz ar jaunievēlētās Saeimas sanākšanu uz pirmo sēdi 6. novembrī būs atkāpies esošais Ministru kabinets.

Jau vēstīts, ka pēc iepriekš notikušajām konsultācijām ar politiskajām partijām Vējonis turpina izvērtēt Gobzema, Bordāna un Pabrika kandidatūras Ministru prezidenta amatam.

Jau ceturto nedēļu partijas turpina valdības veidošanas sarunas. Līdz šim aizvadītas vairāk nekā 30 tikšanās reizes, kurās ir piedalījušies vismaz divu politisko spēku pārstāvji. Šobrīd sarunas, pēc pašu teiktā, vada visi trīs jaunievēlētie politiskie spēki: "KPV LV", "Attīstībai/Par!" un JKP. Paralēli gan "KPV LV", gan "Attīstībai/Par!" veido nākamās valdības veicamo darbu sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!