Foto: DELFI

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde otrdien nolēma aicināt Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij") kļūt par vienu no ZZS Ministru prezidenta amata kandidātiem, šodien žurnālistiem norādīja politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņu kā premjera kandidātu ir izvirzījusi partija "Latvijai un Ventspilij", norādīja Brigmanis.

ZZS pārējie iespējamie premjera amata kandidāti ir zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un labklājības ministrs Uldis Augulis.

Vaicāts, ja no Lemberga tiks saņemta piekrišana kļūt par kandidātu, vai automātiski Lembergs kļūs par vienīgo ZZS Ministru prezidenta amata kandidātu, Brigmanis norādīja, ka nevar uz to atbildēt. Viņš norādīja, ka pašlaik ir jāsagaida Ventspils domes priekšsēdētāja atbilde.

ZZS ietilpstošās partijas sagaidīs Lemberga atbildi un tad tiks turpināta vai rīkota valdes sēde, skaidroja frakcijas priekšsēdētājs. Taujāts, vai Lembergs netiek aicināts viņa augsto reitingu dēļ, kaut realitātē viņš nebūs premjers, Brigmanis norādīja, ka tā ir jautājumā ietverta situācijas interpretācija.

Komentējot, vai politiskais spēks nav varējis atrast kandidātu, kurš nav apsūdzēts smagos noziegumos, politiķis pauda, ka Lembergs ir populārākais iespējamais premjera amata kandidāts. Pašlaik neesot ieganstu, lai viņu neuzrunātu.

Brigmanis pauda, ka nezina, vai Ventspils domes priekšsēdētājs varēs dabūt pielaidi valsts noslēpumam, jo viņš to neesot mēģinājis prasīt. Pirms ZZS valdes sēdes Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP) žurnālistiem norādīja, ka viņa kompetencē nav lemt par šo jautājumu, taču viņš stipri apšauba, ka Lembergam tiktu piešķirta pielaide valsts noslēpumam, ņemot vērā smagās apsūdzības.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!