"Optibet" hokeja līgas (OHL) klubs "Liepāja" trešdien pēcspēles metienos pieveica "Mogo"/LSPA vienību, bet "Zemgale"/LLU komanda otro reizi divu dienu laikā uzvarēja hokeja skolu "Rīga" un svinēja jau 11. panākumu pēc kārtas.

Spēlē starp "Mogo" un "Liepāju" rezultāts 0:0 spēlē saglabājās vien 22 sekundes – Klāvs Plānics pārspēja Renāru Kazanovu, izvirzot viesus vadībā. Pirmās trešdaļas vidū "Mogo"/LSPA vārtsargs atsita spēcīgu Vjačeslava Minajeva metienu, bet ripa nonāca pie Riharda Fomina, kurš no asa leņķa guva otros vārtus.

Neskatoties uz to, ka nospēlētas bija vien nepilnas 13 minūtes, Ģirts Ankipāns Kazanova vietā sūtīja Henriju Anču. Perioda pašās beigās mājinieki līdzīgā veidā samazināja rezultāta starpību. Jučers Krišjāņa Rēdliha mesto ripu atsita sev priekšā, kur pirmais pie tās bija Elviss Želubovskis, kuram gūtie vārti bija 400. punkts Latvijas čempionāta spēlēs.

Otrās trešdaļas sākumā viesiem izdevās atjaunot divu vārtu pārsvaru. Pēc Egila Kalna metiena ripa trāpīja pa liepājnieka Kārļa Ozoliņa muguru, atsitās pret mājinieku uzbrucēja Daniela Mūrnieka nūju un ielidoja Anča vārtos. Pārāk ilgi liepājnieki nevarēja priecāties – Edgars Ozoliņš ar precīzu metienu no zilās līnijas atkal samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Ričards Grīnbergs trešā perioda sākumā ar Jučeram negaidītu plaukstas metienu guva mājinieku trešos vārtus un panāca neizšķirtu. Vairāk vārti netika gūti ne pamatlaikā, ne pagarinājumā un uzvarētāja liktenis izšķīrās bullīšu sērijā.

Jučera vārtos ripu trāpīja tikai Ričards Grīnbergs, bet dueļos ar Želubovski un Vladimiru Mamonovu pārāks bija Liepājas vārtsargs. Otrā laukuma pusē veiksmīgi savus izgājienus realizēja Artūrs Mickevičs un Kārlis Ozoliņš, ļaujot Liepājai svinēt uzvaru ar 4:3.

Savukārt "Zemgale"/LLU mājās ar rezultātu 9:3 (2:1, 5:0, 2:2) uzvarēja HS "Rīga".

Rustams Begovs spēles rezultātu atklāja pirmā perioda piektajā minūtē, bet pārsvaru piecas minūtes vēlāk dubultoja Aleksandrs Visockis. Edvardam Bergmanim līdz trešdaļas beigām izdevās atgūt vienus vārtus, bet otrajā periodā rīdzinieki pamanījās pamatīgi ciest.

Ričards Bernhards otrā perioda astotajā minūtē panāca 3:1, turpinājumā divreiz izcēlās Visockis, bet Roberts Jekimovs un Frenks Razgals pievienoja vēl pa vārtiem. Kirils Tambijevs ar vārtu guvumu sāka arī trešo periodu, viesi divus vārtus spēja atgūt, taču gala vārds piederēja Begovam, kurš izcēlās divas minūtes līdz finālsvilpes signālam.

Šajā duelī "hat-trick" un viena rezultatīva piespēle Visockim, 2+2 iekrāja Begovs, bet Jekimovam vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Dienu iepriekš Jelgavā bāzētā komanda viesus no Rīgas uzvarēja ar 6:1.

Čempionāta līdere ar 35 punktiem 21 spēlē ir "Olimp"/"Venta 2002", tālāk ar 34 punktiem 20 mačos seko "Zemgale"/LLU, kamēr "Mogo"/LSPA 28 punktus iekrājusi 24 dueļos. "Liepāja" 21 spēlē nopelnījusi 27 punktus, Daugavpils "Dinaburga" 21 mačā tikusi pie 12 punktiem, HS "Rīga" seko ar desmit punktiem 19 dueļos, bet pēdējo jeb septīto pozīciju ar desmit punktiem 22 spēlēs ieņem "Prizma"/IHS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!