Foto: DELFI Aculiecinieks

Šogad daudzviet Eiropā un arī citviet pasaulē vēlētāju aktivitāte skaitliski pārsniedza līdzšinējo. Kopā šajās vēlēšanās ārvalstīs nobalsoja par gandrīz 9000 vēlētājiem vairāk nekā 12. Saeimas vēlēšanās, portālu "Delfi" informēja Eiropas Latviešu apvienība (ELA).

Tāpat apvienība izteica pateicību visiem Saeimas vēlēšanu iecirkņu komisiju veidotājiem ārvalstīs par uzņēmību un ieguldīto darbu, dodot diasporas vēlētājiem iespēju balsot vēsturiski rekordlielā skaitā iecirkņu.

ELA pauda gandarījumu par Latvijas un diasporas mediju un organizāciju aktīvo darbu, informējot diasporu par politisko piedāvājumu un balsošanas kārtību vēlēšanās. ELA augstu novērtēja izcilo sadarbību ar Centrālo Vēlēšanu komisiju un Ārlietu ministriju vēlēšanu sagatavošanā un norisē, kā arī Sabiedrības integrācijas fonda un Kultūras ministrijas atbalstu priekšvēlēšanu informatīvajām aktivitātēm.

Tāpat ELA uzskata, ka pozitīvi vērtējama Kopējā līdzdalība ārvalstu iecirkņos, kas mazinājusies par 2%, salīdzinājumā ar 5% kritumu Latvijā.

ELA portālam "Delfi" skaidro, ka turpinās darbu diasporas saiknes stiprināšanā ar Latvijas norisēm, pilsoniskās izglītības, atbildīgas līdzdalības un medijpratības jomā, tostarp ceļā uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām 2019. gadā. Kopā ar Ārlietu ministriju un Centrālo vēlēšanu komisiju ELA vērtēs iespējas atvieglot ārvalstu vēlētāju balsošanu vietās, kur to apgrūtina vēlēšanu iecirkņu lielais attālums, atklāj apvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!