Foto: F64


Partija "Saskaņa" tuvākajās dienās vērsīsies Ģenerālprokuratūrā un Drošības policijā ar prasību izvērtēt "Vienotības" deputāta Dzintara Zaķa rīcību saistībā ar iespējamu vēlētāju balsu pirkšanu atsevišķos Latgales novados. Pēc vēršanās tiesībsargājošajās iestādēs, partija plāno arī apstrīdēt vēlēšanu rezultātus Latgales reģionā, portālam "Delfi" norādīja partijas preses sekretāre Katrīna Iļjinska.

"Vispirms mums jāsagaida arī Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) galējo rezultātu apstiprināšana. Pēc likuma, tikai trīs dienas pēc CVK rezultātu paziņošanas ir iespējams vēlēšanu iznākumu apstrīdēt," atzīst Iļjinska.

CVK prognozē, ka galējie vēlēšanu rezultāti varētu būt sagaidāmi ap 17.oktobri, taču "Saskaņas" iesniegums būtu drīzāk simbolisks.

"Likums ļoti stingri nosaka, kā notiek balsu pārskaitīšana. Mēs varētu rezultātus iecirkņos pārskatīt tikai pēc tiesībsargājošo iestāžu konkrēta lēmuma, ka balsis ir pirktas. Bet tas, protams, neliedz "Saskaņai" iesniegt iesniegumu CVK, cits jautājums par šāda iesnieguma rezultativitāti, " portālam "Delfi" skaidro CVK pārstāve Kristīne Bērziņa.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" vietējās nodaļas vadītājs Juris Vidiņš vērsies Drošības policijā (DP) ar lūgumu izvērtēt iespējamos balsu pirkšanas gadījumus Latgalē, lai panāktu "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa ievēlēšanu Saeimā.

Minētā iemesla dēļ Zaķis paziņoja par atkāpšanos no Saeimas "Vienotības" frakcijas vadītāja amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!