Foto: F64

Nav tādas iespējas Satversmē paredzēts, lai deputāts uz laiku noliktu mandātu un es to arī negrasos darīt, trešdien LNT "900 sekundēm" uzsvēra partijas "Vienotība" līderis Dzintars Zaķis.

Viņš turpina uzsvērt, ka informācija par iespējamu vēlētāju balsu pirkšanu Latgalē ir rupja provokācija.

"Aizdomas neapstiprināsies. Tā ir rupja provokācija, es zinu, ko esmu darījis. Nekādu nelikumīgu rīcību neesmu veicis un esmu pārliecināts par savu taisnību," sacīja ietekmīgais politiķis.

Viņš arī uzsvēra, ka pēdējos mēnešus ir izdarījis ļoti daudz Latgalē un apbraukājis šo reģionu. Arī Zilupes novada vadības maiņa notikusi ne bez viņa piedalīšanās un partijai "Saskaņa"  esot zobs uz viņu. Šādos apstākļos viņa partijas biedram Jurim Vidiņam, kurš Drošības policijā ziņojis par balsu pirkšanu, "piemest nepareizu informāciju nav tik neiespējami".

Ar pašu Vidiņu Zaķis gan neesot ticies un neplānojot arī runāt.

Jau ziņots, ka "Panorāmas" aptaujātie iedzīvotāji esot dzirdējuši par 5-20 eiro naudas summām, ko piedāvāja par balsojumu. Viļānietis Aleksandrs pat dzirdējis, ka "Vienotība" pērkot balsis par diviem eiro.

Viļānu novada domes deputāts, vietējās slimnīcas valdes loceklis un "Vienotības" vietējās nodaļas vadītājs Vidiņš norādīja, ka signāli par balsu pirkšanu esot bijuši arī pirms vēlēšanām. Par tiem viņš ziņoja partijas "Vienotība" birojam. Vaicāts, kāpēc par signāliem neinformēja Drošības policijai, Vidiņš atzina, ka nevēlējās, lai ziņas priekšlaicīgi nonāk publiskajā telpā. Vidiņš norāda, ka viņam esot bail par savu dzīvību.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" vietējās nodaļas vadītājs Vidiņš otrdien vērsies Drošības policijā (DP) ar lūgumu izvērtēt iespējamos balsu pirkšanas gadījumus Latgalē, lai panāktu "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa ievēlēšanu Saeimā.

Minētā iemesla dēļ Zaķis paziņoja par atkāpšanos no Saeimas "Vienotības" frakcijas vadītāja amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!