Foto: LETA

Sestdien, 13. decembrī plkst. 13:00 Rīgā, Kalnciema kvartāla tirdziņā notiks Latvijā vēl nebijis labdarības pasākums – Ziemassvētku eglīšu izsole Apsnieg eņģeļu koks, portālam "Delfi" vēsta pasākuma rīkotāji.

Izsolē nopērkamās egles būs dažāda izmēra un formas, to vidū arī vairāki retumi, kas iepriecinās gan rūdītus augu kolekcionārus, gan iesācējus dārzkopībā. Piemēram, Nacionālais Botāniskais dārzs Salaspilī izsolei dāvina Latvijā vēl nereģistrētu šķirnes egli Tuliipesa jeb raganu slota. Tā iegūta Igaunijas mežos un 20 gadu laikā izaug 2-2,5 metrus augsta. Mazākās eglītes ir 30 cm augstas, lielākās egles ir raženas un kuplas, cilvēka augumā.

Pasākumā tiks izsolītas 20 dažādas neparastu šķirņu Ziemassvētku eglītes podos, ko pavasarī varēs izstādīt dārzā. Vairākas egles būs ''sapostas" īpašos svētku tērpos - pazīstamu mākslinieku apgleznotos māla podos ar eņģeļu, ziedu, pasaku tēlu u.c. motīviem.

Visi izsolē iegūtie līdzekļi tiks ziedoti, lai nodrošinātu paliatīvo aprūpi mājās bērniem, kas sirgst ar kādu neizārstējami smagu slimību – Latvijā tādu ir aptuveni pusotrs simts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!