Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 21. decembrī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā pulksten 19.30 jauktais koris "Aura" kopā ar Tomu Brici, solistiem un instrumentālo grupu aicina uz koncertuzvedumu "Baltie Ziemassvētki", portālu "Delfi" informēja kora pārstāve Madara Zinģe.

Kā pastāstīja kora pārstāve, koncertuzvedums veidots kā vienots stāsts par Ziemassvētku vakaru, kurā ļaudis dodas uz baznīcu, kavējas pārdomās par aizvadītajā gadā padarīto un lūgšanās priecājas par Jēzus Kristus dzimšanu. Mierīgam vakaram seko Ziemassvētku diena, kurā dziedātāji iejūtas kādā bērnības tēlā un - nu jau Ziemassvētku dienā izdzīvo priecīgus mirkļus ar pikošanos, eglītes rotāšanu, piparkūku cepšanu, kā arī aizdomājas par tiem, kuru ikdiena, likteņa triecienu dēļ, paiet grūtībās, pat vientulībā, norāda Zinģe.

Viņa skaidro, ka koncertuzvedumā "Baltie Ziemassvētki" dziesmas mijas ar prozas tekstiem, reālā ikdiena savijas ar pasaku tēliem, bet koncerta izskaņā svētku sirsnība vienojas ar patiesu līksmību, aicinot iesaistīties arī uzveduma klausītājus.

Koncertā skanēs pazīstamas dažādu tautu Ziemassvētku dziesmas gan latviešu, gan angļu valodās.

Koncerta laikā dalībnieki izies no ierastajām kora rindām un, izmantojot īpaši veidotus skatuviskos elementus un dažādus aksesuārus, paši nonāks baltā ziemas pasakā. Uzvedumu papildinās solistu balsis, instrumentālais pavadījums un īpaši veidota gaismu režija.

"Koris "Aura" un diriģents Edgars Vītols aicina īstajā Saulgriežu vakarā sasildīt sirdi – būs jauki, gaiši un sirsnīgi, " sola kora pārstāve.

Koncertuzveduma garums būs 1 stunda un 20 minūtes. Ieeja būs bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!