Foto: AFP/Scanpix

Miljoni kristiešu visā pasaulē svin vienus no galvenajiem svētkiem – Kristus piedzimšanu. Galvenie dievkalpojumi jau tradicionāli notikuši Betlēmē, kur, saskaņā ar tradīciju, piedzimis Jēzus Kristus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Otrdienas vakarā Betlēmē notika Ziemassvētku procesija, ko vadīja Jeruzalemes latīņu rita patriarhs Fuads Tvals.

Tiek vēstīts, ka ikdienā Betlēmē nokļūt nav tik vienkārši - tam nepieciešams iziet caur Izraēlas un Palestīnas kontroles posteņiem. Taču Kristus dzimšanas svētku priekšvakarā Izraēlas varasiestādes atvēra ceļus, kas ved uz Betlēmi, lai procesija, kas virzījās no Jeruzalemes, varētu nokļūt pilsētā.

"Galvenā vēsts, ko nes mums Ziemassvētki, ir vēsts par mieru, mīlestību un brālību. Mums jābūt brāļiem," atzīmējis Jeruzalemes patriarhs.

Procesija noslēdzās laukumā, kurā atrodas Kristus piedzimšanas baznīca. Arī visā pilsētā valdīja svētku atmosfēra.

Tāpat BBC vēsta, ka pārpildīts bijis Svētā Pētera laukums Vatikānā, kur Romas pāvests Francisks svinēja savu pirmo Ziemassvētku dievkalpojumu augstajā amatā.

Pirms šīs Mises viņš apciemoja savu priekšteci Benediktu XVI. Dievkalpojums sākās ar dziesmām un tika pasludināts vēstījums par Kristus dzimšanu. Pāvests Francisks dievkalpojuma sākumā silītē ielika Kristus bērna figūriņu.

Ja mēs mīlam Dievu, savus brāļus un māsas, tad mēs ejam pretī gaismai. Taču, ja mūsu sirdis ir noslēgtas, ja pār mums valda lepnība, melīgums, savtīgums, tad ap mums un mūsos valda tumsa, savā sprediķī atzīmējis Francisks.

Trešdien pāvests Francisks no Svētā Pētera bazilikas balkona teiks tradicionālo Ziemassvētku uzrunu "Urbi et Orbi" - 'Pilsētai un pasaulei".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!