Foto: DELFI

Tradicionāli tuvojoties gadu mijai, uzziņu dienests 1188 apkopojis Ziemassvētkiem veltītus koncertus, gadatirgus un dievkalpojumus, izveidojot mājas lapā šim notikumam speciālu karti. Šogad svētku ceļvedī iekļauta informācija par vairāk nekā 600 pasākumiem, kas ir pieejama arī 1188 mobilajā versijā. Planšetdatoru, viedtālruņu un citu mobilo ierīču lietotāji var tajā apskatīt tuvāko Ziemassvētku pasākumu sarakstu, notikumu norises vietu kartē, kā arī fotogrāfijas un aprakstus, portālam "Delfi" vēsta "Lattelecom" pārstāve Līga Bite.

Šogad ir īpaši populāras ir Svētku darbnīcas, kurās iesaistīties var visa ģimene, un tās notiek līdz pat Ziemassvētkiem daudzās Latvijas pilsētās - Madonā, Burtniekos, Dobelē un Jelgavā. Tāpat daudzviet Latvijā darbu jau sākuši tradicionālie Ziemassvētku tirdziņi, kuru skaits šogad pārsniedz 80.

Visu decembri Latvijas baznīcas ieskandina Ziemassvētku koncerts "Tev tuvumā", savukārt Rīgā līdz gada beigām ir iespēja klausīties "Eiropas Ziemassvētki" festivāla mūziku.

Līdz pat 2015. gada 11. janvārim Rīgā jau piekto reizi notiks festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš", kura ietvaros Uzziņu dienests 1188 ir izveidojis karti ar 74 objektiem, lai ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim būtu viegli atrast un apskatīt visā Latvijas galvaspilsētā izvietotās īpaši veidotās egles. Karte ir lietojama arī mobilajās ierīcēs, lai būtu ērti aplūkot tuvākos objektus, attālumu līdz tiem un objektu atrašanās vietu uz kartes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!