Foto: Reuters/Scanpix

Lai arī iepriekš šādi ierosinājumi noraidīti, Saeima ceturtdien izskatīšanai komisijās nodeva likuma grozījumus, kas paredz noteikt par brīvdienu 7.janvāri, kad Ziemassvētkus svin pareizticīgie un vecticībnieki.

"Par" grozījumiem likumā Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām balsoja 50 deputāti, 19 bija pret, bet 13 parlamentārieši atturējās.

Likumprojekta iniciators, deputāts Valērijs Agešins ("Saskaņa") aicināja deputātus spert soli pretī lielai sabiedrības daļai: "Latvijas valstij jānodrošina cilvēkiem pamattiesības un brīvības". Visi cilvēki ir vienlīdzīgi likuma priekšā, viņš uzsvēra. 

Kopumā Latvijā ir aptuveni 400 000 pareizticīgo un vecticībnieku un, atzīstot par svētku dienu arī 7.janvāri, tiktu veicināta sabiedrības integrācija, teikts likumprojekta anotācijā. 

Jānorāda, ka partija Saskaņa arī iepriekš rosinājusi noteikt pareizticīgo Ziemassvētkus par brīvdienu, taču līdz šim tas nav guvis Saeimas vairākuma atbalstu. Brīvdienu bija atļauts izmantot atsevišķu pašvaldību darbiniekiem, piemēram, Rēzeknes un Daugavpils domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!