Foto: Kadrs no video

Tuvojoties Ziemassvētkiem, paliekošu īpašo svētku sajūtu izdevies noķert vien retajam. Iespējams, pie vainas ir sniega trūkums, iespējams, neskaitāmie darbi, kas līdz gada nogalei jāpabeidz un tā laupa atelpas brīdi, kurā veltīt domas gaidāmajiem svētkiem.

Protams, situāciju varam mēģināt glābt ar aromātiskām svecēm, Adventes vainagu, kurā drīzumā tiks iedegta jau trešā svecīte, vai piparkūku un karsto dzērienu baudīšanu, kā arī svētkiem atbilstošu mūziku. Bet, ja tas nelīdz, iespējams klusas brīnuma gaidas sirdī izplaucēs prasmīgie Holivudas sajūtu burvji jeb aktieri un režisori, kuri radījuši lieliskas filmas, apspēlējot Ziemassvētku tematiku.

Dažas no tām esmu paguvusi noskatīties arī pati un iesaku redzēt ikvienam, kam labpatīk ieritināties spilvenos un uz brīdi ļauties romantiskiem stāstiem un brīnumiem pat, ja tie ir vien izdomāti!

Vien jāpiebilst, ka šoreiz būs patiešām liela deva romantikas un cukursaldu mīlas stāstu. Taču, iespējams, šāda visa labā un brīnumainā trieciendeva ir tieši tas, kas mums šobrīd vajadzīgs?

"Love Actually"

Ja šo filmu kādu iemeslu dēļ neesi vēl noskatījusies, ir pēdējais laiks to darīt! Filmā savijušies vairāki stāsti, ko, protams, vieno mīlestība. Kā jau vēstī filmas ievadvārdi, tā ir mums visapkārt. Kopumā – mazliet banāls, tomēr burvīgs un mīļš stāsts, kas emocionālākam skatītājam liks nobirt arī pa asarai.

"The Holiday"

Stāsts – vecs kā pasaule. Kad tev sava dzīve ir tik ļoti apnikusi un tu no tās esi vienkārši pārguris, ir labākais laiks mainīt vidi sev apkārt! Tā arī dara filmas galvenās varones, un pārsteigumiem pilna, notikumiem un sajūtām bagāta dzīve beidzot var sākties!

"Holiday Switch"

Stāsts, kas kārtējo reizi apliecina mūžseno patiesību – "Būdiņa, kurā smejas, ir laimīgāka par pili, kurā skumst". Filma, kas atgādinās par ģimeniskām vērtībām un to, ka vērtīgākais, kas šai dzīvē var būt, ir vien mīloša cilvēka apskāviens.

"It's a wonderful life"

Viena no skaistākajām Ziemassvētku filmām, kas jebkad uzņemta. Lai gan melnbaltajam kino esmu ķērusies klāt, vien baudot Odrijas Hepbernas šarmu, šī filma patiešām ir īsts meistardarbs, kas atgādina par, šķiet, zudušo laiku patiesajām vērtībām.

"Holiday Engagement"

Kura no mums gan nav izjutusi sabiedrības, nereti pat tuvāko cilvēku, radītu spiedienu par "tikšķošo pulksteni" un nepieciešamību ātrāk apprecēties? Šādas sajūtas piemeklē arī filmas galveno varoni, kura no situācijas izlemj izkļūt visai oriģinālā veidā. Romantiska un viegla komēdija vakaram, kurā gribas atpūsties no ikdienas, aizmirstoties vieglā humorā un patīkamā mīlestības dvesmā.

"A Bride for Christmas"

Tev šķiet, ka romantikas var būt par daudz? Nevar! Tik populārais stāsts par sava īstā meklēšanu un negaidītu atrašanu mūsdienīgā manierē. Šo filmu gan ieteicams skatīties bez mīļotā vīrieša līdzās, īpaši, ja viņš "pārcietis" iepriekš ieteikto kino darbu maratonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!