Foto: Publicitātes foto
Īsfilma "Hostelis" vēsta par brāli un māsu, kas īsteno savas vecmāmiņas ieceri, satikt visdažādākos cilvēkus no visas Eiropas – jauni draugi, piedzīvojumi, idejas un sapņu piepildījums. "Es ceru, ka filma ļaus emocionāli uzrunāt jauniešu un iedvesmot tos ceļot," saka īsfilmas režisors Matiass Hēne (Matthias Hoene), "varbūt tas viņus iedvesmos atvērt savu hosteli vai vienkārši būt daļai Eiropas."

M.Hēne ir dzimis 1976. gadā Singapūrā, bet uzauga Rietumberlīnē. Viņa slavenākie režijas darbi ir 2012. gada šausmu komēdija "Kokneji pret zombijiem" (Cockneys vs Zombies) un asa sižeta kaujas mākslu un piedzīvojumu filma "Kareivja vārti" (The Warrior's Gate), kuras scenāriju sarakstījis godalgotais producents Liks Besons (Luc Besson)

Jau karjeras sākumā M.Hēne ļoti veiksmīgi režisēja dokumentālās filmas, televīzijas seriālus un reklāmas, tostarp viņš ir ieguvis "Kannu Lauvas" godalgu par savu pirmo reklāmu. Režisors ir veidojis reklāmas šādiem zīmoliem - EA Games, Nissan un Toyota, kā arī uzņēmis bankas Chase reklāmu Superkausa (Super Bowl) spēlei.

Šo un citas īsfilmas oriģinālvalodās ar subtitriem latviešu valodā skatāmas vietnē: https://europa.eu/euandme/lv

Kampaņā EUandME jauniešiem aktuālie temati – mobilitāte, digitālās iespējas, jaunuzņēmumu veidošana, jaunatnes darba un prakses iespējas, kā arī vides jautājumi apspēlēti arī piecās īsfilmās, kuras uzņēmuši Eiropā pazīstami režisori. Īsfilmas stāsta par 17 līdz 35 gadus vecu jauniešu iespējām ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!