Šodien tiek atklāts Baltijas jūras reģionā plašākais IT un telekomunikāciju pasākums - IT forums “Baltic IT&T 2001: eBaltics”. Solīts, ka tas vienkopus pulcēs vadošos nozares lēmumu pieņēmējus un politikas veidotājus, speciālistus, valsts organizāciju un firmu, kā arī starptautisko organizāciju pārstāvjus un politiķus, plaši pazīstamus starptautiskus biznesa līderus no Baltijas jūras reģiona un citām valstīm.
Foruma rīkotāji - firma
Data Media Group
par šī gada “Baltic IT&T” mērķi uzstāda Baltijas jūras reģiona valstu sadarbības sekmēšanu, pieredzes apmaiņu un investīciju piesaisti, tādējādi padarot eBaltiju par konkurētspējīgu reģionu ne vien Eiropā, bet arī pasaulē.

Cik reāls ir šis mērķis? Vai šis forums nodrošinās Baltijas IT firmu konkurētspējas veicināšanu plašākā mērogā?

Andrejs Vasiļjevs, SIA “Tilde” programmizstrādes direktors: Neapšaubāmi, izstāde “Baltic IT&T 2001” ir vienīgais pasākums Latvijā, kur IT firmām ir dota iespēja publiski tikties ar klientiem, paralēli ļaujot sevi pierādīt konkurentu vidū. Attīstoties informācijas tehnoloģijām, tai skaitā Internetam, izstādes funkcija ir ievērojami mainījusies. Priekšplānā izvirzās personiskais kontakts ar esošajiem un potenciālajiem klientiem, kā arī sadarbības partneriem un tirgus dalībniekiem. Informācijas sniegšanas funkciju ir pārņēmis Internets.

“Baltic IT&T 2001: eBaltics” mērķi - padarīt eBaltiju par konkurētspējīgu reģionu Eiropā un pasaulē, kavē fakts, ka Baltijas reģiona valstīs IT nozarē nav izveidota vienota ‘ekonomiskā telpa’. Ārzemju kompāniju klātbūtne to nenodrošina. Tāpēc grūti nosaukt “Baltic IT&T 2001: eBaltics” par forumu Baltijas mērogā.

Aivars Traidāss, IBM Latvija direktors: Par izstādes galvenajiem ieguvējiem uzskatāmi IT radīto produktu patērētāji un galalietotāji, kas ir galvenā starptautisko kompāniju vietējo filiāļu mērķauditorija. Plašāki starptautiskie sakari tiek attīstīti tādās izstādēs kā CeBIT.

Tomēr šāda mēroga forums, kura devīze ir “Risinājumi digitālajam gadsimtam”, Baltijas jūras reģiona valstīs notiks pirmo reizi. To, cik būtisku impulsu tālākai informācijas tehnoloģiju attīstībai tas dos, rādīs laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!