Foto: LETA
Gribas pažēlot cilvēkus, kuri šobrīd publiski pārstāv manas dzimtās pilsētas iedzīvotāju un citu zemgaliešu "miskastu suverenitāti" jeb viņu komunālās intereses.

Brašķu atkritumu poligona aizstāvji ir spiesti padarīt sevi publikas acīs par muļķiem, izmisīgi cenšoties argumentēti izskaidrot mums to, kas tāpat ir acīmredzams. (Vēl arī šeit.)

Aizkustinoši, ka šajā nepateicīgajā misijā – tepat portāla biznesa sadaļā – uzņemas iesaistīties arī divu pazīstamu advokāšu "autoru kolektīvs" un ka savu saucēja balsi tuksnesī paceļ arī valsts varas ne pārāk respektētā Lielo pilsētu asociācija. (Par latīnismu virsrakstā, ja nu kas, – teksta beigās.)

Jā, pat atkritummašīnas sabrauktam ezītim ir pilnīgi skaidrs: vest Jelgavas atkritumu tvertņu saturu pāri Daugavai uz jau pieblīvētajiem Getliņiem ir izšķērdīgs, videi kaitīgs un APZINĀTS idiotisms. Kaut kas vēl trakāks par niezi, kas pēkšņi pārņēma Nauri Puntuli & Co, – izrādīt savu antikomunismu, uzsperot gaisā 70. gadu Latvijas modernisma arhitektūras varbūt izcilāko paraugu.

(Tiesa, VARAM iecere nepārtrumpo divus citus mūsu politikānisma "neizprotamo dīvainību" meistarstiķus – ASV administrācijas lētticības izmantošanu vispirms kredītiestāžu "kapitālremontam", pēc tam ostu reformai.)

Esmu svēti pārliecināts: ieceres absurdu pilnībā apzinās (un par to pat tīksminās!) vides un pašvaldību ministrs Juris Pūce. Tāpat (jau bez tīksmināšanās) šo shēmu izprot Krišjānis Kariņš un citi kabineta locekļi, arī "vairs neesošā" koalīcijas padome un katrs Saeimas deputāts. Arī valdības darbu atreferējošie žurnālisti un plašā vides aizstāvju saime. Pat apraktais suns, Cūkmens, visi citi teiksmu un mediju tēli. "Klusēšana – zelts"...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!