Austrija ir valsts ceļotājiem, kuriem patīk vācu tīrība un kārtīgums, bet kaitina vācu lielvalsts pārmērīgais vēsums un pedantisms. Austrieši ir viena no viesmīlīgākajām Eiropas nācijām ar apkalpošanas kultūru, kas pat gluži vienkāršā viesu mājā atbilst visaugstākajiem standartiem. Patiesībā arī krāšņākie Alpu kalni atrodas nevis Bavārijas pusē Vācijā, bet gan Austrijā. Un visbeidzot galvenais arguments par labu Austrijai - apkalpojošā sfērā cenas protams ir ļoti atšķirīgas, taču meklējot ir iespējams atrast lētākus piedāvājumus nekā Vācijā.
Patreizējā Austrijas republika kā valsts tika izveidota tikai 1920.gadā, sabrūkot Austroungārijas impērijai. Mūsdienās Vīnes arhitektūra uz katra stūra atgādina, ka reiz tā bijusi ietekmīgas Eiropas impērijas galvaspilsēta. 18. un 19.gadsimtā Vīne bija arī Eiropas mūzikas galvaspilsēta. Tas bija laiks, kad savus labākos darbus radīja Mocarts, Bēthovens, Haidns, Šūberts un daudzi citi komponisti, kas par savu mītnes zemi bija izvēlējušies Austriju. Štrausa Vīnes valsis šķiet ir zināms katram Eiropas iedzīvotājam. Bagātā mūzikas vēsture ir dzīva vēl joprojām un dažāda līmeņa mūzikas pasākumi Vīnē un Zalcburgā notiek nepārtraukti.

Ja domājot par Austriju, klusībā sākat dungot kādu kinofilmas "Mūzikas skaņas" meldiņu, ņemiet vērā, ka pašā Austrijā šo filmu redzējis tikai retais. Fon Trapu ģimenes stāsts tiešām iedvesmoja mūzikla autorus, taču izrādās Holivudas filmas scenāristi veikuši vienu nelielu izmaiņu – bērnu auklīte Marija, apprecēja kapteini, jo bija pieradusi rūpēties par dziedošo ģimeni, kaislīgais mīlas stāsts ir mūzikla scenāristu fantāzijas lidojums.

Mūsdienu austrieši vairāk dod priekšroku atpūtai dabā. Vasarā ceļotājus gaida dabas parki ar plašām pastaigu iespējām pa kalnu takām, savukārt ziemā Austrijā ir iespēja apmeklēt vairākus kalnu slēpošanas kūrortus. Iespējams, kādam būs pārsteigums, ka Austrijā iespējams peldēties termālajos avotos. Kā saka paši austrieši – "Mums ir viss izņemot jūru."

Vairāk par austriešu paradumiem un īpatnībām uzzināsit, kad "Eiropas ieņemšanas" štābā tiksies Ventspilī dzīvojošs austrietis un latviete, kura dzīvojusi sānu pie sāna ar muzikālo tautu. Skatieties raidījumu "Eiropas ieņemšana" sestdien, 27.oktobrī LTV 1 plkst. 18:30 vai www.tv.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!