Foto: LETA
Virsrakstā minēto teica Hanters Tompsons (Hunter Thompson), amerikāņu gonzo/delīrija žurnālists (1937.- 2005.)

Būdams attiecīgās grupas vecjaunietis, esmu izvairījies iziet no dzīvokļa vairāk vai mazāk kopš marta otrās puses, ar dažiem izņēmumiem. Tomēr žurnālista darbi pat šajos apstākļos nav beigušies – ir telefons, internets un pasaules medijos par drošības ziņā "lupatdeķi" apzīmētā ZOOMvideokonferenču platforma. Tiktāl var justies nosacīti normāli.

Tomēr lietas ir kļuvušas ērmīgas, un ne tikai Rīgā vai Latvijā, bet gandrīz visā pasaulē. Ar izņēmumu Zviedriju starp Eiropas Savienības (ES) valstīm, autoritāro Baltkrieviju un totalitāro Ziemeļkoreju daudzās valstīs valda ļoti stingrs Covid-19 sērgas ierobežošanas režīms. Nekad valstu vara nav tik plaši izpletusies miera laikā, ja miers ir stāvoklis, kad nekarojam ar citu valsti.

Ja skatāmies uz "gaišo nākotni", kad sērga ES valstīs būs beigusies un tuneļa galā būs gaisma, nevis pretī braucoša otrā Covid-19 infekcijas vilciena starmetējs, tad vērīgi jāseko, vai blakus stingriem sociālās distancēšanās un "paliec mājās" noteikumiem tiks caurskatāmā veidā atcelti valdību pilnvarojumi šādā veidā regulēt savus pilsoņus. Vienlaikus jālikvidē "normālos apstākļos" privātumu aizskarošie indivīdu uzraudzības paņēmieni caur mobilo sakaru tīkliem, lidinot dronus u. tml.

Pagaidām Covid-19 ēnā Baltijā "nedzen" šaubīgu politiku

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!