Foto: F64
Igauņu laikraksta "Eesti Päevaleht" redaktors Raimo Poms Igaunijas "Delfi" raksta, ka no Tallinas parasti ir redzami Latvijas koki, bet nav redzams vareni augošais mežs. Saistībā ar to viņš min piecus piemērus, raksturojot pēdējā laikā aktuālos notikumus.

Latvija 1 – Igaunija 0

Tikai dažu nedēļu vecā jaunās valdības koalīcijas vienošanās joprojām smaržo pēc svaigas tipogrāfijas krāsas. Cita starpā Reformu partija un Centra partija ir solījušas padarīt Igauniju par galveno mītņu un attīstības centru valsti un nodrošināt, ka tad, ja tie tiks nodibināti šeit, šeit tie arī paliks. Tika apstiprināts, ka Igaunijas klientiem šajā ziņā nav gaidāmas nekādas izmaiņas. Tomēr nevar bez ievērības atstāt šo vienkāršo faktu: Igaunijas, Latvijas un Lietuvas "Swedbank" vadīs jauna holdinga kompānija, kas "tiks dibināta Latvijā". No bankas lēmuma izriet, ka uz Latviju tiks pārcelta stratēģisko lēmumu pieņemšana un Igaunijas "Swedbank" uzraudzība. Presē banka savu lēmumu skaidroja cita starpā arī ar zināmu pamatojumu attiecībā uz nodokļu vidi.

Nē, "Swedbank" šo lēmumu nepieņēma dažu dienu laikā. Pēc diviem gadiem, kuru laikā valdība koncentrējās tikai uz verbālo caureju un ar reālo dzīvi nenodarbojās neviens, nav jābrīnās, ka tika pieņemts šāds lēmums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!