‘Rimi’mātes uzņēmums “ICA Baltic AB” un “Kesko Food Ltd.”, kas arī ietilpst “ICA AB” grupā ir saņēmuši Eiropas Komisijas atļauju apvienot darbību Baltijas valstīs un izveidot kopuzņēmumu, “Delfi” informēja uzņēmuma pārstāvji.
Paredzēts, ka kopuzņēmums darbu sāks 2005. gada janvāra sākumā, ar noteikumu, ka iepriekšējie vienošanās nosacījumi ir izpildīti. Saskaņā ar vienošanos, uzņēmumu patreizējā darbība Igaunijā, Latvijā un Lietuvā tiks apvienota.

2004. gada jūnijā puses parakstīja vienošanos par kopuzņēmuma izveidošanu, saskaņā ar kuru katrai no pusēm pieder 50% no kopuzņēmuma.

“Kesko Food” un “ICA” uzņēmumi Baltijas valstīs papildina viens otru, norāda uzņēmuma pārstāvji. “Kesko Food” ir tirgus līderis Igaunijā, savukārt “ICA” pozīcijas ir stiprākas Latvijā. Šobrīd abas puses Baltijas valstīs ir pārstāvētas ar aptuveni 160 pārtikas veikaliem - hipermārketiem, lielveikaliem un zemo cenu veikaliem, kā arī ar izplatīšanas centriem.

“Kesko Food” Igaunijā šobrīd pieder 6 Citymarket veikali, kā arī Säästumarket – Igaunijā lielākā zemo cenu veikalu ķēde, kurā ietilpst 45 veikali. “Kesko Food” ir arī “Supernetto” vairumtirdzniecības veikals ar tūlītēju apmaksu (cash&carry) un izplatīšanas centrs Tallinā. Latvijā uzņēmumam ir 5 “Citymarket” un vairāk kā 20 “Supernetto” zemo cenu veikali. Kopumā Igaunijā un Latvijā Kesko Food uzņēmumos strādā aptuveni 2600 darbinieku.

Igaunijā “ICA” pieder 6 RIMI lielveikali un 1 RIMI hipermārkets. Latvijā uzņēmumam ir 35 RIMI lielveikali un 5 RIMI hipermārketi, kā arī izplatīšanas centrs Rīgā. Lietuvā ICA pieder 30 lielveikali un 3 hipermārketi, no kuriem lielākā daļa pārstāv RIMI zīmolu. Uzņēmumam ir savs izplatīšanas centrs Viļņā. “ICA Baltic” strādā aptuveni 5600 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!