Krievija arvien biežāk rīko militāros manevrus Japānas tuvumā, kuros piedalās arī atomzemūdenes, piektdien izplatītā ziņojumā brīdina Japānas Aizsardzības ministrija.
Premjerministra Jasuo Fukudas valdība ir apstiprinājusi ikgadējo aizsardzības politikas dokumentu, kurā arī pieminētas Japānas bažas par Ķīnas strauji pieaugošajiem izdevumiem armijai un draudiem no Ziemeļkorejas puses.

Japāna oficiāli nav izbeigusi Otro pasaules karu ar Krieviju sakarā ar četrām salām, kuras PSRS karaspēks sagrāba 1945.gadā trīs dienas pēc Tokijas kapitulācijas. Japāna pieprasa uz ziemeļiem no Hokaido esošo salu atdošanu, un teritoriālās domstarpības līdz pat šim brīdim liegušas starp Maskavu un Tokiju noslēgt oficiālu miera līgumu.

"Novērots, ka Krievijas armija aktivizējas Japānai tuvās teritorijās, tostarp rīko manevrus un mācības, lai uzlabotu savu efektivitāti," teikts aizsardzības politikas ziņojumā.

Tajā norādīts, ka Krievija arī rīko jauna veida mācības Japānas tuvumā, kurās tiek iesaistītas atomzemūdenes.

"Tāpat arvien biežāki kļūst aviācijas manevri un lidojumi Japānas tuvumā," teikts ziņojumā, norādot, ka februārī Japānas gaisa telpā ielauzusies Krievijas reaktīvā kara lidmašīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!