Foto: AFP/Scanpix
Rama Singhs, kurš bija viens no galvenajiem aizdomās turamajiem lietā par Deli decembrī notikušo 23 gadus vecās studentes grupveida izvarošanu, izdarījis pašnāvību, pirmdien pavēstīja cietuma amatpersona. Vietējie mediji ziņo, ka apsūdzētais pakāries.

"Jā, viņš ir miris," sacīja Deli Tiharas cietuma amatpersona, vaicāts par Rama Singha likteni. Atbilstoši izmeklētāju versijai Singhs bijis plašu rezonansi Indijas sabiedrībā izraisījušā nozieguma iniciators.

Studente Džoti Singha tika izvarota 16.decembrī Deli autobusā. Noziedznieki meiteni arī sadistiski spīdzinājuši. Neatguvusies no smagajiem ievainojumiem, Džoti Singha pēc desmit dienām slimnīcā Singapūrā nomira.

Arī policijas pārstāvis, kurš ir iesaistīts izvarošanas lietas izmeklēšanā, apstiprināja, ka 35 gadus vecais atraitnis Rama Singhs atrasts pakāries savā kamerā.

"Lieta tiks turpināta. Nav nekādu iemeslu, lai šī lieta ciestu," sacīja pārstāvis.

Singhs bija apsūdzēts slepkavībā, izvarošanā un cilvēku nolaupīšanā. Ja apsūdzības būtu pierādītas tiesā, viņam varētu tikt piespriests nāvessods.

Viņš bija 16.decembra noziegumā izmantotā autobusa šoferis. Policija pēc nozieguma arestēja sešus aizdomās turamos. Pieciem tika izvirzītas apsūdzības, cita starpā arī slepkavībā un cilvēku nolaupīšanā.

Attiecībā uz sesto aizdomās turamo atzīts, ka viņš nozieguma pastrādāšanas brīdī bijis nepilngadīgs, un viņa lieta tiks izskatīta atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!